anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

werwa - "z klasą"

werwa-----
Początkujący

werwa - "z klasą"

Komentujcie zdjęcia!

Krytykę przyjmę na klatę.
Czekam z niecierpliwością na wasze oceny.

zdjęcia wykonane :c56 390 , kit 18-55, mój pierwsza lustrzanka... :slight_smile:

Pozdrawiam komentujących oraz licze na liczne komentarze.
te złe i te dobre... :c4

59 ODPOW. 59
profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

werwa napisał(a):

ja będzie tragicznie to :c96

:shock: :shock: :shock:

5 – mogłaś kadrować już bez tych drzew z prawej strony
6 – zbyt centralnie i w jeszcze to drastyczne cięcie na nie
7 – bałagan i prze ostrzone
8 – fajna psina

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
werwa-----
Początkujący

lej śmiało , nie krępuj się ! :D

Bertone.
Poszukiwacz

werwa napisał(a):

lej śmiało , nie krępuj się ! :D

Jak bym śmiał ... :smileymrgreen:

http://img696.imageshack.us/img696/8761/zalotnik.gif

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
oldguest
Początkujący

Dla mnie jak na razie to najlepsza jest 8, ale brakuje mi trochę lewego ucha ;)

werwa-----
Początkujący

zawsze można dorysować :c18 :nauseated_face:

Dzięki ....za zainteresowanie! 8-)

profile.country.GB.title
roka63------
Doradca

Witam :c37

Co mnie przykuło na dłużej... ano 6 i 8. Czyli zwierzaki, według mojej skromnej oceny najlepiej jak na razie idzie Ci ze zwierzętami... ale...

Łabądek... pomijam HDRa, za którymi nie przepadam. Zdjęcie jest jak na razie najlepsze z zaprezentowanych. Centralnie? Nic nie szkodzi, bo można w post procesie przyciąć całą lewą stronę... i wyjdzie naprawdę ciekawy kadr, któremu nawet nie szkodzi to cięcie po brzuszku, ba powiedziałbym, że jest nawet "odważne".
Piesek... rozumiem ograniczenia sprzętowe (kit), ale ten kaloryfer w tle delikatnie psuje odbiór tej pracy... i nie chodzi o sam fakt kaloryfera, ale zderzenie kanciastego kaloryfera z miękkimi liniami pieska :)

Najważniejsze aby Cię to cieszyło. Więc życzę miłej i wspaniałej przygody z pierwszą lustrzanką w ręku... i jak najlepszych kadrów :thumbsup:

Pozdrawiam

:c20

werwa-----
Początkujący

ja na razie badam możliwości moje i aparatu, więc może być chaos

no,ale się uczę i będą postępy!
dzięki roka :nauseated_face: ....;p

werwa-----
Początkujący

Witam , oto kolejne zdjęcia... 8-)

Proszę o komentowanie...
będę wdzięczna za wszelkie rady... :nauseated_face:

Firianus
Początkujący

Na początek radzę poprawić numerację. :c3

6. zdjęcie może się podobać; gdybyś poprawiła kilka błędów (niejednolite tło, rysy i kropki na bombce, za jasny pierwszy wyraz), byłoby lepiej. :thumbsup:

5. zdjęcie jest dla mnie nieporozumieniem. Choinka sztuczna, bombka plastikowa, wychodzące z L i PD rogu ozdoby, bałagan w kadrze- :c9 .

Po obejrzeniu tych zdjęć, spojrzałem w kalendarz, później w EXIF-y. Nie mogłem uwierzyć, że ktoś już ubrał choinkę w domu. :P Odkąd pamiętam, u mnie ubierało się drzewko w wigilię. :slight_smile:
Ale z drugiej strony do świąt jest jeszcze trochę czasu, który możesz wykorzystać na zrobienie lepszych i ciekawszych zdjęć- powodzenia i czekam na efekty. :nauseated_face:

Pozdrawiam,

Bertone.
Poszukiwacz

Firianus napisał(a):

Po obejrzeniu tych zdjęć, spojrzałem w kalendarz, później w EXIF-y. Nie mogłem uwierzyć, że ktoś już ubrał choinkę w domu. :P Odkąd pamiętam, u mnie ubierało się drzewko w wigilię. :slight_smile:

W sklepach , centrach handlowych itd... też ubiera się w wigilię :c18 :c97