Podziel się wrażeniami!
pierwsze moje zdjęcia na Sony & 350 obiektyw Tamron
25. za wysoki obraz wstawiłeś. Najlepsze jak na razie.
wicher napisał(a):
troszeczkę słońca z nad polskiego morza
wycieczka do ZOO
rybka nieostra a surykatka i małpka zbyt centralnie - trzeba było wykorzystać to, że patrzą na bok i umiejscowić je nieco po prawej stronie kadru zostawiając więcej przestrzeni przed ich wzrokiem
jak już powiedziała colorful + dałbym mniejszą GO w 30 żeby zminimalizować brzydkie tło
szyba w akwarium brudna w sumie mogłem powycinać foty i zminimalizować brzydkie tło
jeszcze trzy foty z zoo za rysia sorry nie umiałem zlikwidować krat
Nie przepraszaj. Jeśli nie wklejasz zdjęć jako ciekawostek turystycznych lub jesteś z nich po prostu niezadowolony to umieszczanie ich jest podług mnie bezcelowe. Rozmyte elementy pierwszego planu miewają rację prawo bytu więc same kraty rozmazane nie są tu akurat jakąś dyskwalifikacją zdjęcia... 33. też udało ci się złapać fajna sytuację. Popracuj wyobraźnią i chłodno spojrzyj na zdjęcie jeśli chcesz je skadrować dobrze. Zobaczysz czasem wiele szczegółów które nie pasują ale które łatwo naprawić kilkoma ruchami myszy. Nic więcej nie napiszę. Popatrz sam.
takie sobie róże
28 była by super gryby nie ostrość ale rozumiem bo ciężko w akwariach się pstryka