Podziel się wrażeniami!
Witam
Na wstępie chciałbym powiedzieć, że dopiero zaczynam "zabawę" z aparatem dlatego liczę o wyrozumiałość.
Proszę o opinie na temat moich prac co pozwoli mi rozwijać się z dziedzinie fotografii i być może w przyszłości wykonywać takie zdjęcia jakie można podziwiać w galeriach innych użytkowników.
Pierwsza paczka pt. "Święta":
01.JPG
02.JPG
03.JPG
Druga paczka pt. "Moje miasto":
04.JPG
05.JPG
06.JPG
Przede wszystkim eliminuj ciemne zdjecia,wybieraj ciekawe kadry bo wyjscie na rog ulicy i pstryk centrum handlowego do takich nie nalezy.
Zanim wkleisz kolejne foty zajrzyj do dzialu ABC Fotografowania i dodatkowo obejrz galerie innych uzytkownikow.
Pozdrawiam i zycze powodzenia we wspolpracy z
ooo Palmiarnia, Focus
Mieszkamy jak widzę blisko siebie
Pozdrawiam
1, 2 - próby kompozycji - jak na początek, może być. ( 1 już gdzies widziałem... )
3 - trochę szkoda uciętej gałązki z lewej strony - w całości ładniej domknęłaby kadr.
4 - nieporozumienie - ciemno, nic nie widać.
5 - jako próba nocnego zdjęcia okolicy, OK. Jak fotografia do "pokazania" - nie bardzo.
6 - używasz statywu? Tu najwyraźniej by się przydał - przy migawce 1/3s trudno utrzymać aparat nieruchomo. I po co przysłona f/22?? Już przy f/8 miałbyś migawkę rzędu 1/30s.
A ze statywem mógłbyś jeszcze ISO zmniejszyć
Monty napisał(a):
Przede wszystkim eliminuj ciemne zdjecia,wybieraj ciekawe kadry bo wyjscie na rog ulicy i pstryk centrum handlowego do takich nie nalezy.
Zanim wkleisz kolejne foty zajrzyj do dzialu ABC Fotografowania i dodatkowo obejrz galerie innych uzytkownikow. Pozdrawiam i zycze powodzenia we wspolpracy z
arekbartosz napisał(a):
ooo Palmiarnia, Focus
Mieszkamy jak widzę blisko siebie
Pozdrawiam
Tadeusz napisał(a):
1, 2 - próby kompozycji - jak na początek, może być. ( 1 już gdzies widziałem... )
3 - trochę szkoda uciętej gałązki z lewej strony - w całości ładniej domknęłaby kadr.
4 - nieporozumienie - ciemno, nic nie widać.
5 - jako próba nocnego zdjęcia okolicy, OK. Jak fotografia do "pokazania" - nie bardzo.
6 - używasz statywu? Tu najwyraźniej by się przydał - przy migawce 1/3s trudno utrzymać aparat nieruchomo. I po co przysłona f/22?? Już przy f/8 miałbyś migawkę rzędu 1/30s.
A ze statywem mógłbyś jeszcze ISO zmniejszyć
Zdjęcie zrobione przez szybę w Praskim ZOO.
Witaj!Od ostatniego pojawienia się na forum miałeś dużo czasu.Mam na dzieję, że nie tylko to zdjęcie uważasz za udane.
Gdybym ja je robił, myślę, że zniżyłbym bardziej aparat.
Podoba mi się jednak ładnie ustawiona ostrość.
pozdrawiam, Nerfous
Nerfous napisał(a):
(...) myślę, że zniżyłbym bardziej aparat.
(...)