anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Yamada - galeria?

yamada
Początkujący

Yamada - galeria?

Mimo lekkich obiekcji czy tu się wpasuję z moimi zdjęciami postanowiłem spróbować.

Moja seria Machiny. Jest spora, i ciekawe czy się spodoba.

35 ODPOW. 35
weku-foto
Początkujący

jesli miałbym wybierac to 3 ;) w załączniku z minimalna korektą...
1 - :c9 nie dość ze ciemno, to central :|
2- moze i fajne, ale nie dla mnie..

ale jednego zazdroszcze ... A550 :D

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Witaj yamada w Galerii.
Całkiem ciekawe te "Machiny". Podoba mi się forma w jakiej je przedstawiasz :thumbsup:
I nie zgodzę się z weku-foto absolutnie. Kadr centralny jest tu jak najbardziej wskazany :thumbsup:

Pokaż jeszcze :D

------------------------------
fotoamator
weku-foto
Początkujący

moze zle to ująłem, ale gdyby nie central to by sie nie zmiesciło ;)

kazdy ma tam swoje upodobania :P

yamada
Początkujący

jesli miałbym wybierac to 3 ;) w załączniku z minimalna korektą...
1 - :c9 nie dość ze ciemno, to central :|
2- moze i fajne, ale nie dla mnie..

ale jednego zazdroszcze ... A550 :D

właśnie z tym ciemno to zawsze jest (mam) problem bo u mnie jest ok. Bardzo rzadko ktoś pisze że ciemno i dlatego proszę o informację czy na pewno ciemno. Swego czasu po takich komentarzach postanowiłem zrobić wydruk w domu i fotka 10x15 wyszła dokładnie niemal kolorystycznie jak na monitorze a jeśli chodzi o "ciemność" to było bdb czyli ani ciemno ani jasno. Wszystko obrabiam na laptopie Sony Vaio VGN FW21M. Co do centralnych kadrów to jest to dla mnie zawsze ciekawa dyskusja. Nigdy nie mogę zrozumieć tych którzy uważają że wszystko należy robić z zasadą złotego podziału. Często temat moim zdaniem powinien być "centralny" bo ww zasada odbiera mu moc wyrazu. W każdym razie dzięki za komentarze. Powoli i ja dodam swoje 3 grosze do Waszych galerii :)

Jeśli chodzi o Twoją korektę to mam pytanie czemu ma służyć ta korekta. Te zdjęcia nie miały być "aż" tak jasne. i aż tak wyostrzone czy nie tracą na tym nieco ze swego charakteru?
Jako że to mój debiut w galerii to może coś o sobie. Fotografuję od ok roku. Zacząłem z a300, teraz a550 (z którą mam więcej problemów niż bym chciał, więc nie ma czego zazdrościć). Mam trochę specyficzne upodobania fotograficzne, czego przykładem jest seria którą witam się w galerii. Seria zaczęła się między innymi właśnie od tych 6 zdjęć.
cdn.

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Witam http://klubkm.pl/forum/images/smilies/hi.gif

Wszystkie kadry mi się bardzo podobają :thumbsup:
Dość ciekawa obróbka muszę przyznać :)
Może ciut jaśniej wszystkie, ale to jest moje zdanie więc...
Ciekawy początek i czekam na dalsze zdjęcia.

Btw mam takie pytanie.
Co to za maszyna i do czego służy :question:
Ja się a chciałbym się dowiedzieć więcej o Twoich specyficznych upodobaniach.

Pozdrawia Starosta :grin:
yamada
Początkujący

Te maszyny to kruszarki do kamienia najczęściej sprzedawanego w chwili obecnej drogowcom ;)

Okazało się że można rzeczy wydawać by się mogło nieciekawe pokazać nieco inaczej. Najpierw pomyślałem trzeba poszperać w internecie i popatrzeć jak inni podobne tematy pokazali. Ale niewiele znalazłem, zaledwie kilka zdjęć nie licząc reklamowych. I tak zacząłem szukać swojego pomysłu na temat który mnie wciągnął. Efekt jaki jest widać. Zdania są różne tylu wrogów co zwolenników.

profile.country.en_GB.title
Monty-----
Poszukiwacz

Doskonale kadry :thumbsup:
Nic Cie jeszcze nie przejechalo po duzym palcu? ;)

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

ja przychylę się do słów Tadeusza. a co do "ciemnych" kadrów, moim zdaniem są idealne podkreślają industrialny charakter zdjęć

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Zdjęcia zupełnie przyzwoite, wprawdzie "zmanierowane" na "starą grafikę", ale te, w Twoim wykonaniu podobają mi się :c4
W końcu każdy ma prawo do użycia własnych środków wyrazu.
A co do ciemno/jasno, takie zdarzenie: na innym forum, user wstawił zdjęcie - czarny prostokąt. Wszyscy się nim zachwycają a ja ciemność widzę. Gdy wymieniłem stary monitor, wyregulowałem - zobaczyłem co zdjęcie przedstawia. I nie było czarne, choć mocno ciemne - "geste". Poza tym monitory laptopów rozjaśniają zdjęcia bardziej niż CRT i warto o tym pamiętać. Ale jeżeli odbitka papierowa wychodzi dobrze, to chyba jest OK?
Jak dla mnie te zdjęcia są w porządku - ani za ciemne, ani za jasne - są w klimacie.

I jeszcze uwaga do wszystkich: do dobrych obyczajów należy, że jeśli chcemy komuś "poprawić" zdjęcie, pokazać naszą wizję takiego obrazka, proszę, nie wstawiajmy takich zdjęć do czyichś galerii. Zróbmy link do zewnętrznego serwera gdzie będzie taki "poprawiony" obrazek. Niech w galerii będą wyłącznie zdjęcia autorskie.

------------------------------
fotoamator