Podziel się wrażeniami!
Widzę, że jeszcze nikt nie założył stosownego wątku dlatego spieszę zlikwidować ten stan rzeczy.
Zacznę trochę przewrotnie, bo nie zdjęciem z Góraszki a ...
z pustyni na której byłem jeszcze wczoraj i w nocy zasuwałem aby w Góraszce sie zameldować dzisiaj rano.
chciałbym przede wszystkim podziękować wszystkim znajomym i nowo poznanym
a w szczególności chłopakom z SFT
za miłe chwile spędzone na lotnisku w Góraszce a przy okazji pokazać kilka kadrów
jestem nowicjuszem w tym temacie więc wszelka krytyka bardzo się przyda...
colorful napisał(a):
Tomku, ja się nie znam, ja tylko sobie pstrykam To moje drugie w życiu, po zeszłorocznej Góraszce, focenie samolotów - a raczej dymów.
tompac napisał(a):
Duchu jaką ogniskową traktowany był ten 29y?
Ja się staram kadrować w momencie naciśnięcia spustu migawki i z trudem mi potem przychodzi obcinanie moich zdjęć w programach graficznych. Kwestia tego, że mam kadr najpierw we łbie i trudno mi zobaczyć samej z danego zdjęcia coś innego, jeżeli o przycinanie chodzi.
Jeszcze takie spiralkowe jedno mam i jedno ponure-ciemno-bure
Elu - ostatnie spiralowe jest świetne jeżeli chodzi o kadr i konwersję
Bartku - jak na pierwszy raz nie jest źle Tylko czy 3ka, aby na pewno Twoja Taka tompacowa mi się wydaje
Ogólnie wszyscy zrobili fajne zdjęcia. Miło popatrzeć
Pozazdrościć Góraszki
Może w przyszłym roku
pierwsze trzy alfowe, a następne z plastika
colorful napisał(a):
pierwsze trzy alfowe, a następne z plastika
Obróbki tu niewiele - tyle co zawsze przy konwersji do czerni i bieli - czyli kontrast i lekko poziomy. Chyba nawet mniej obróbki trzeba było niż przy konwersji "zwykłych" fot
Jeszcze mam trzy z plastika (Dla niewtajemniczonych - plastik = żółciak = jednorazowy aparat fotograficzny marki Kodak o filmie iso 400 - taki o http://i134.photobucket.com/albums/q100/tunderka/wiosna10/kolorowa.jpg)
colorful napisał(a):
Dla niewtajemniczonych - plastik = żółciak = jednorazowy aparat fotograficzny marki Kodak o filmie iso 400
No ja mówię o moim plastiku żółciaku.
Ty miałeś kolorfula A Ryś zielonego jakiegoś, o ile dobrze pamiętam?