Podziel się wrażeniami!
Ja znowu (kolejny raz) o samolotach.
Kolejna impreza, na której można troszkę pofotografować to Mazury Air Show. Impreza odbędzie się w dniach 2 i 3.08 (sobota i niedziela), główną areną pokazów jest jezioro Niegocin a konkretnie fragment przybrzeżny przy plaży i molo w Giżycku. Drugą lokalizacją jest lotnisko w Kętrzyn - Wilamowo, tam większość statków powietrznych oczekuje na swoją kolej i start, tam też jest zorganizowana wystawa statyczna, gdzie można zobaczyć z bliska samoloty i śmigłowce. Tam też można skorzystać z lotu widokowego samolotem nad pobliskimi terenami.
Zapraszam na Mazury.
No i po imprezie.
Na Mazury Air Show byłem po raz pierwszy (i chyba nie ostatni). Pogoda dopisała (a nawet przepisała bo było gorąco i słonecznie). Byłem troszkę nieprzygotowany bo nie wziąłem kąpielówek a okazało się, że impreza odbywa się praktycznie przy plaży więc pokazy można oglądać z wody (lub w przerwach wskoczyć i popływać). Na Mazurach pogoda super ale w innych częściach Polski już chmury niższe i część załóg nie doleciała na pierwszą część pokazów (wystąpili dopiero w serii popołudniowej). Ogólnie impreza udana, fotograficznie trochę ciężko było gdyż dużo pokazów odbywało się "pod słońce".
No to kilka pstryków:
Okoliczności przyrody czyli jak to wygląda:
A na niebie:
Flying Bulls Aerobatic DUO na samolotach XtremeAir 42, XA-42
Flying Bulls Aerobatic Team na samolotach Zlin Z-50
Śmigłowiec Mi-24
Śmigłowiec 2 Grupy Poszukiwawczo Ratowniczej W-3 Sokól
Grupa Royal Jordanian Falcons (piloci jordańskich sił powietrznych) na samolotach Extra 300 Ls
Skoczek spadochronowy
Zespół Akrobacyjny „Orlik” na samolotach PZL-130 TC-II Orlik
I na koniec jeszcze raz Czesi z Flying Bulls Aerobatic DUO na samolotach XA-42