Podziel się wrażeniami!
Witam, nazywam się Krzysztof i od kilku godzin nie świergotałem.
jalu63 napisali:
Chodzi o tak zwane: najnowsze posty...
Jak napisałeś, że nie rozumiesz to zacząłem szukać i znalazłem na końcu strony: Forum i społeczności...
Ta zakładka powinna być widoczna jako jedna z pierwszych i już stanie się jasność.
Co pierwsze interesuje usera ze stażem?
najnowsze posty
Co interesuje nowicjusza, który czegoś szuka?
szukaj
Te dwie rzeczy powinny być jako pierwsze, a tu trzeba przewinąć całą stronę by znaleźć:
najnowsze posty...
Szukaj jest dobrze, najnowsze posty za daleko...
Zgadzam się. To jest za daleko, ale mnie to nie przeszkadza - czemu? Bo na forum nigdy nie wchodzę przez główną stronę. Zawsze przez link zapisany w ulubionych, który prowadzi do najnowszych postów:
http://community.sony.pl/t5/forums/recentpostspage/post-type/message/category-id/pl
piotruso napisali:
możliwość szybkiego przejścia do pierwszego nieprzeczytanego wątku w danym temacie;
Też mi tego brakuje. Ale z przemyconych informacji wynika, że będzie to wprowadzone! Więc jest światełko, tylko trzeba cierpliwości
piotruso napisali:
możliwość zapamiętania, z którego działu wątki mają się otwierać po wejściu na stronę forum (ja nie chcę przeglądać tematów o telewizorach, tabletach i telefonach);
Zgadzam się, ja nigdy nie wchodzę do innych wątków jak foto. No, ale niestety - forum producenta, więc widzimy wszystko 😞
piotruso napisali:
sprawa logowania - wiem, że się to nie zmieni ale daję znać, że jest to upierdliwe, że muszę się często logować;
już i tak jest lepiej. Wcześniej po 30 minutach następowało automatyczne wylogowanie. Teraz jest chyba 2h. Wiem, że to nadal uciążliwe - zwłaszcza, że wylogowuje nas po wył. przeglądarki, ale niestety, nasze konto jest kontem do sklepu. Wiele osób ma podpięte karty kredytowe i w związku z tym muszą być wysokie zabezpieczenia.
piotruso napisali:
>jakiś odnośnik aby wrócić do listy tematów (teraz nie wiem nawet jak wrócić do listy postów, muszę przechodzić drogę Forum użytkowników -przewijanie prawie całej strony - pokaż więcej postów - wyszukiwanie postu w interesującym temacie czyli znowu przewijanie strony a często wiąze się z kliknięciem w kolejną stronę).
Jest link. Spójrz
1 - prowadzi do głównej strony
2 - do działu/kategorii
kris.. napisali:
Zgadzam się. To jest za daleko, ale mnie to nie przeszkadza - czemu? Bo na forum nigdy nie wchodzę przez główną stronę. Zawsze przez link zapisany w ulubionych, który prowadzi do najnowszych postów:http://community.sony.pl/t5/forums/recentpostspage/post-type/message/category-id/pl
Tylko gdzie trzeba kliknąć wchodząc na stronę główną, aby forum wyświetliło się w ten sposób jak Tobie.
Na dole:
czyli w tutaj:
czyli zakładka: zobacz wszystkie posty też powinna być wyżej...
dzięki
teraz mamy oczy szeroko otwarte, no i Ci do dotrą do naszej rozmowy...:smileyhappy:
Ha! Nie pytałbym gdyby wyświetlało się tak samo jak kliknięcie w Twój skrót.
Po klinkęciu w link
http://community.sony.pl/t5/forums/recentpostspage/post-type/message/category-id/pl
wyświetla się:
Natomiast kliknięcie w "Zobacz wszystkie posty" daje zupełnie odmienny od tego co powyżej, obraz.
Faktycznie, ale na forum w wersji z zeszłego tygodnia tak to działało, bo skąd bym miał ten link
Tak jak mówiłem wyżej - ja używam tego linka. Wchodzenie na stronę główną to strata czasu
Ja mam podobnie jak kris i podobnie jak On korzystam z linki zapisanej dłuższy czas temu.
Natomiast co do nagłówka przy poście to co kris opisuje:
Jest link. Spójrz
1 - prowadzi do głównej strony
2 - do działu/kategorii
to gdy wejdę już w temat i czytam post to nie mam tego nagłówka. Podobnie nie mogę wrócić już w żaden sposób do listy postów, gdy klikam w forum użytkowników otwiera mi się taka wersja jak pokazuje Grześ.
Może to zależne od przeglądarki?
A mógłbyś zrobić zrzut ekranu i napisać co to za przeglądarka?
Piotruso, a odświeżyłeś? Wiesz, ciasteczka i te aprawy?
Ja z początku tez nie miałem 1 i 2, a teraz mam