Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam problem z wiatrakiem, uruchamia mi się w momencie włączenia kompa, nie używam jakiś wydajnych programów, robi się to uciążliwe , odinstalowałem wszelkie nie potrzebne aplikacje i nadal to samo
Czy istnieje możliwość ustawienia wiatraka tak aby się włączał w momencie gdy będzie potrzebny??
pozdrawiam
rd
Witaj,
Podaj proszę jaki model, ile już go używasz itp.
Wentylator będzie pracować zawsze, tyle że prędkość jego obrotów uzależniona jest od temperatury procesora. Jeśli masz zakurzony wiatrak hałas będzie bardziej dokuczliwy, kurz powoduje również wzrost temperatury co przkłada się na wyższe obroty wentylatora.
Pozdrawiam,
Witaj
No więc komp jest nowy raptem dwa tygodnie, więc jeszcze nie zdążył nażreć się kurzu :-)
Model to SVE1713L1EW
W poprzednich kompach wyglądało to w ten sposób, że wiatrak uruchamiał mi się w momencie gdy się nagrzał komp
teraz uruchamia się w momencie włączenia sprzętu, przy dłuższej pracy robi się to trochę uciążliwe
dlatego moje pytanie, czy można zmienić jakoś ustawienia żeby wiatrak włączał się rzeczywiście wtedy gdy będzie potrzebny??
pozdrawiam
rd
Być może po prostu czujnik temperatury jest padnięty, więc lepiej weź fakturkę i udaj się do miejsca, gdzie nabyłeś sprzęt. Możesz też zainstalować jakiś program do mierzenia temperatury na procku i zobaczyć, czy faktycznie tak bardzo się grzeje.