Podziel się wrażeniami!
Witam
W moim EB4S1e prawdopodobnie znówzepsuł się dysk hitachi a dzieje się tak że nagle dysk zaczął dziwnie chodzić lampka aktywności dysku nie gaśnie a system na nowno już nie mogę odpalić jak mogę sparwdzić poproawność działania dysku?
Ewentualnie jak postawićsystem na nowo z ukrtej partycji?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witaj,
Jeśli doszło do awarii dysku to obawiam się, że nie będzie można na nowo postawić systemu.
Sam miałem podobny przypadek (podobne objawy), na szczęście u mnie wyjęcie dysku i podłączenie go do innego komputera pozwoliło mi odzyskać dane. Wyjęcie dysku pozwoli również na jego analizę na innym komputerze.
Można do tego użyć wielu programów, ja używałem HD Tune.
Dysk nie przechodził żadnego testu do końca i został wymieniony w ramach gwarancji (oczywiście trzeba go przed oddaniem do serwisu z powrotem zainstalować w laptopie).
Pozdrawiam,
Witaj,
Jeśli doszło do awarii dysku to obawiam się, że nie będzie można na nowo postawić systemu.
Sam miałem podobny przypadek (podobne objawy), na szczęście u mnie wyjęcie dysku i podłączenie go do innego komputera pozwoliło mi odzyskać dane. Wyjęcie dysku pozwoli również na jego analizę na innym komputerze.
Można do tego użyć wielu programów, ja używałem HD Tune.
Dysk nie przechodził żadnego testu do końca i został wymieniony w ramach gwarancji (oczywiście trzeba go przed oddaniem do serwisu z powrotem zainstalować w laptopie).
Pozdrawiam,
Mój też jest na gwarancji. Mysłałem że jak go wyjmę to stracę gwarancję. A do jakiego kompa podłaczałeś dysk?Stacjonarnego?Czy laptopa?
To nie ma znaczenia do czego podpinasz...laptop/komputer stacjonarny - to nieistotne. Ja mam ten komfort, że mam pod ręką laptopa małżonki i z niego skorzystałem.
Gwarancji nie tracisz. Wyjęcie to odkręcenie kilku śrubek dosłownie.
Najłatwiej zaopatrzyć się w obudowę USB dla dysków 2,5'' żeby bezproblemowo podłączyć napęd przez USB do komputera i liczyć na to, że uda się odzyskać dane/przeskanować dysk. :