Podziel się wrażeniami!
Witam, mam problem odnośnie funkcji Ładowania USB przy wyłączonym lub zahibernowanym laptopie.. problem jest taki, że nie ładuje a w szczegółach tej opcji wyczytałem, że powinien ładować urządzenie przy wyłączonym, uśpionym i zahibernowanym sprzęcie.. niestety, ładuje tylko gdy lapek jest uśpiony.. czy jest jakieś rozwiązanie tej sprawy? może ktoś z was też ma taki problem..
Z góry dziękuję za pomoc :)
Pozdrawiam.
Witaj,
Włączając ustawienia ładowania przez USB, możesz naładować urządzenie USB, nawet jeśli komputer VAIO jest wyłączony, znajduje się w trybie hibernacji bądź uśpienia.
Funkcja ładowania przez USB jest domyślnie wyłączona.
Kliknij przycisk (Start), a następnie wybierz kolejno opcje Wszystkie programy i VAIO Control Center. Aby włączyć ustawienia, kliknij przycisk Zarządzanie zasilaniem (Power Management), a następnie Ustawienia ładowania przez USB (USB Charging Settings).
W Windows 8 - uruchom VAIO Control Center, kolejno kliknij w Sprzęt i tam w opcji Ładowanie przez USB ustaw na ON.
Podłącz urządzenie USB do portu USB, obok którego widnieje znak błyskawicy.
Jeśli ładowanie urządzenia się nie rozpocznie mimo podłączenia go do odpowiedniego portu USB, odłącz urządzenie i podłącz je ponownie.
Uwaga:smileyalert:
Włączenie funkcji ładowania przez USB powoduje zwiększenie zużycia energii, gdy komputer VAIO jest wyłączony albo działa w trybie hibernacji lub uśpienia. Komputer zasila bowiem port USB nawet wtedy, gdy żadne urządzenie USB nie jest do niego podłączone.
Jeżeli funkcja ładowania przez USB jest włączona, nie można użyć funkcji zdalnego uruchamiania urządzenia USB podłączonego do portu, na którym jest włączona ta funkcja.
EDIT:
Przed chwilą sprawdziłem na swoim VAIO SVE14A2M6EW - przy wyłączonym komputerze ładuje mi telefon
niestety, u mnie się nie ładuje.. :/ sprawdzałem nawet teraz i dalej bez zmian..
jeszcze jakieś pomysły ktoś ma ?