Podziel się wrażeniami!
Witam,
Posiadam Sony Vaio VPCEB2S1E. Jakiś czas temu komputer upadł mi podczas przenoszenia, gdy był włączony, czego wynikiem było uszkodzenie dysku twardego. Zakupiłem zamiennik, zamontowałem i zaintalowałem system z płyty windowsa 7 którą posiadałem z innego komputera. Ostatnio jednak postanowiłem zaintalować system z płytek reconvery, które zrobilem krótko po zakupie komputera... Niestety jeśli dobrze rozumiem to co wyświetla mi monitor, aby zaintalować system z tych właśnie płyt, muszę posiadać partycję reconvery, która poszła z dymem razem ze starym dyskiem twardym...Jeśli jestem w błędzie, to poproszę o sprostowanie, bo żadnym virtuoso w tych kwestiach nie jestem.
A zatem, czy jest jakiś sposób by postawić dawny, oryginalny system od vaio, bądź (jeśli to konieczne), utworzyć partycję reconvery? Za pomoc z góry dziekuję!
Ja mam VPCF13C5E i tą samą sytuacje maiałem spadł mi i posypały się bad sektory.
Kupiłem 128 GB sysk SSD i zainstalowałem system z płyt Recovery - nie pamiętam którą opcje wybrałem przy instalacji. Ale partycja recovery na nowym dysku nie była wymagana.
Może mógłby ktoś rzucić jakąś instrukcją jak zainstalować ten systemik z plytek reconvery, nie posiadając partycji do odzyskiwania danych?