anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

problem ze zwrotem

Maciej.k
Poszukiwacz

problem ze zwrotem

Witam. Jakie macie doświadczenia ze zwrotem produtów kupowanych przez stronę internetową? Ile trwa zwrot gotówki? Kupiłem laptopa SVF i zwróciłem go następnego dnia bo miałem problemy z dyskiem, który padł po kilku godzinach. Kurier odebrał komputer i po dwóch dniach na moim koncie pojawiła się informacja o uznaniu gwarancji, niestety od tamtego dnia do dziś mineły równo cztery tygodnie a nie nastąpił żaden postęp w zwrocie gotówki. W reglaminie jest informacja, że zwrot gotówi powinien nastąpić w ciągu 7 dni ale jak widać regulamin dotyczy tylko klienta a ja po miesiącu czekania nie mam ani pieniądzy ani laptopa.

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Witaj Maciej.k,

W pierwszej kolejności radziłabym niezwłocznie skontaktować się z działem obsługi klienta strony internetowej, przez którą kupiłeś laptop.

Jeżeli zrobiłeś to przez stronę Sony, skontaktuj się proszę z Sony Support. Oto namiary:
e-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

tel: 0801 382 462

Godziny otwarcia : Poniedziałek-piątek 09:00-18:00

Lub tel. 22 306 06 94

Przepisy i informacje co do zwrotów i refundacji znajdziesz również tutaj.

Życzę pomyślnego rozwiązania sprawy!

Pozdrawiam serdecznie, Agnieszka_J

Maciej.k
Poszukiwacz

Zakupu dokonałem rzez stronę sony. Na infolinie  22 306 06 94 dzwoniłem przez pierwsze dwa tygodnie kilka razy a przez ostatnie dwa tygodnie codziennie a nawet cześciej, cały czas jakieś problemy, raz dane do przelewu się nie zgadzają pomimo ze na 100% są poprawne gdybym nie zadzwonił na infolinię nie zostałbym o tym poinformowany, po podaniu danych konta osoby z rodziny byłem zapewniany że pieniądze zostaną zwrócone w 3 dni minął ponad tydzień i znowu żadnych postępów. Powoli już tracę nadzieję, że sprawę uda się rozwiązac bez pomocy policji i żałuję że nie kupiłem laptopa w innym slepie.

profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Macieju, bardzo mi przykro, co za pech.

Skieruję teraz zapytanie o Twój problem do zespołu Sony i odezwę się w PW, jak tylko uda mi się uzyskać dalsze informacje lub porady.

Tymczasem pozdrawiam i proszę być dobrej myśli.

Agnieszka_J

Maciej.k
Poszukiwacz

Będe czekał ale i tak pewnie sprawa skończy się na policji w przyszłym tygodniu. Bez obrazy ale straciłem zaufanie do pracowników sonystore po tym, że od miesiąca słuszę, że pieniądze: dotrą pod koniec tygodnia/ jutro nasza księgowość wypuści przelew/ na początku przysłego tygodnia pieniądze będą na pańskim koncie. niestety nic z tego nie wynika a pieniędzy jak nie było tak nie ma.