Podziel się wrażeniami!
Witam. Jakie macie doświadczenia ze zwrotem produtów kupowanych przez stronę internetową? Ile trwa zwrot gotówki? Kupiłem laptopa SVF i zwróciłem go następnego dnia bo miałem problemy z dyskiem, który padł po kilku godzinach. Kurier odebrał komputer i po dwóch dniach na moim koncie pojawiła się informacja o uznaniu gwarancji, niestety od tamtego dnia do dziś mineły równo cztery tygodnie a nie nastąpił żaden postęp w zwrocie gotówki. W reglaminie jest informacja, że zwrot gotówi powinien nastąpić w ciągu 7 dni ale jak widać regulamin dotyczy tylko klienta a ja po miesiącu czekania nie mam ani pieniądzy ani laptopa.
Witaj Maciej.k,
W pierwszej kolejności radziłabym niezwłocznie skontaktować się z działem obsługi klienta strony internetowej, przez którą kupiłeś laptop.
Jeżeli zrobiłeś to przez stronę Sony, skontaktuj się proszę z Sony Support. Oto namiary:
e-mail: customersupport.pl@eu.sony.com
tel: 0801 382 462
Godziny otwarcia : Poniedziałek-piątek 09:00-18:00
Lub tel. 22 306 06 94
Przepisy i informacje co do zwrotów i refundacji znajdziesz również tutaj.
Życzę pomyślnego rozwiązania sprawy!
Pozdrawiam serdecznie, Agnieszka_J
Zakupu dokonałem rzez stronę sony. Na infolinie 22 306 06 94 dzwoniłem przez pierwsze dwa tygodnie kilka razy a przez ostatnie dwa tygodnie codziennie a nawet cześciej, cały czas jakieś problemy, raz dane do przelewu się nie zgadzają pomimo ze na 100% są poprawne gdybym nie zadzwonił na infolinię nie zostałbym o tym poinformowany, po podaniu danych konta osoby z rodziny byłem zapewniany że pieniądze zostaną zwrócone w 3 dni minął ponad tydzień i znowu żadnych postępów. Powoli już tracę nadzieję, że sprawę uda się rozwiązac bez pomocy policji i żałuję że nie kupiłem laptopa w innym slepie.
Macieju, bardzo mi przykro, co za pech.
Skieruję teraz zapytanie o Twój problem do zespołu Sony i odezwę się w PW, jak tylko uda mi się uzyskać dalsze informacje lub porady.
Tymczasem pozdrawiam i proszę być dobrej myśli.
Agnieszka_J
Będe czekał ale i tak pewnie sprawa skończy się na policji w przyszłym tygodniu. Bez obrazy ale straciłem zaufanie do pracowników sonystore po tym, że od miesiąca słuszę, że pieniądze: dotrą pod koniec tygodnia/ jutro nasza księgowość wypuści przelew/ na początku przysłego tygodnia pieniądze będą na pańskim koncie. niestety nic z tego nie wynika a pieniędzy jak nie było tak nie ma.