Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie mam pytanie odnoścnie chłodzenia czy to normalne, ze laptop podczas wykonywania prostych czynności bardzo głośno się zachowuje nie jest to notorycznie lecz zdaża się. Kolejne pytanie jest odnoścnie komunikatu które pojawia się codziennie jako ważny komunikat w vaio care "Ergonomic and safty - Handling your computer" i odsyła mnie na strone sony gdzie pojawiają sie obrazki jak wolno jak nie wolno używać przetrzymywac itp czy to normalne, że każdego dnia pojawia się taki komunikat pomimo, że komputer jest używany tylko i wyłącznie na biurku czy coś nie tak jest z moim chłodzeniem
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Cześć,:smileyhappy:
Co do głośnej pracy wentylatora - nie wiem jak masz ustawione np. aktualizacje programu antywirusowego, czyszczenia twardego dysku, defragmentacji itp. - jeśli masz to włączone z automatu to czasem komputer wykonuje te operacje w tle - potrzebuje do tego więcej mocy i stąd mocniej obciąża procesor i uruchamia się wentylator. Moim zdaniem to nic niepokojącego, ale jeśli uważasz że coś jest nie tak zawsze możesz skontaktować się z serwisem
W moim VAIO też co jakiś czas wentylator się odzywa.
Co do układu chłodzenia - możesz przetestować sobie w zakładce VAIO Care - Narzędzia Zaawansowane -> Diagnostyka -> Wentylator (sprawdź sprawność działania wentylatora w komputerze). W moim wypadł pomyślnie
Co do komunikatu - u mnie w VAIO Care też jest ten komunikat więc myślę, że to po prostu skrót do strony z informacjami na temat korzystania z VAIO. Są to przydatne wskazówki.
Na pewno komunikat nie sygnalizuje problemów z chłodzeniem.
Pozdrawiam,
Cześć,:smileyhappy:
Co do głośnej pracy wentylatora - nie wiem jak masz ustawione np. aktualizacje programu antywirusowego, czyszczenia twardego dysku, defragmentacji itp. - jeśli masz to włączone z automatu to czasem komputer wykonuje te operacje w tle - potrzebuje do tego więcej mocy i stąd mocniej obciąża procesor i uruchamia się wentylator. Moim zdaniem to nic niepokojącego, ale jeśli uważasz że coś jest nie tak zawsze możesz skontaktować się z serwisem
W moim VAIO też co jakiś czas wentylator się odzywa.
Co do układu chłodzenia - możesz przetestować sobie w zakładce VAIO Care - Narzędzia Zaawansowane -> Diagnostyka -> Wentylator (sprawdź sprawność działania wentylatora w komputerze). W moim wypadł pomyślnie
Co do komunikatu - u mnie w VAIO Care też jest ten komunikat więc myślę, że to po prostu skrót do strony z informacjami na temat korzystania z VAIO. Są to przydatne wskazówki.
Na pewno komunikat nie sygnalizuje problemów z chłodzeniem.
Pozdrawiam,
Witam na wstępie wielkie dzięki za odpowiedz troche mnie uspokoiłeś :P pierwsza sprawa jest taka, że w zkładce diagnostyka mam wszystkie możliwe opcje dignostyczne od ekranu po napęd itp lecz brakuje tej najważniejszej dla mnie czyli wentylatora. Jeśli chodzi o głośnośc wentylatora to nie jestem jedynym wyczytałem na różnych serwisach polskich i nie tylko, ze jest to bolączka modelu t13 ponoć nie jestem specjalistą ani nawet znawcą należy czekać aż sony zdecyduje sie wypuście nowe ustawienia biosu dla tego modelu.
Message was edited by: kijku20
Witam
Korzystając z istniejącego tematu dotyczącego tegoż modelu to....Czy u Was też na słuchawkach jest obcięte dolne pasmo (nie ma "basu") ? Problem opisałem tutaj: http://community.sony.pl/t5/Notebooki-i-akcesoria/SVT1312V1ES-s%C5%82aba-jako%C5%9B%C4%87-d%C5%BAwi%...