Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie. Na moim laptopie VGN-NS31S, który pierwotnie miał Vistę 32 bit zainstalowałem Windows 7 64 bit. Niestety na stronie supportu nie znalazłem sterownika do czytnika kart pamięci. Próbowałem zainstalować sterowniki od Visty, niestety nie działają. Menadżer urządzeń nie wykrywa czytnika. Wygląda na to, że chcąc cieszyć się 64 bitowym systemem operacyjnym na sprzęcie który wydawałoby się jest do tego stworzony i w pełni korzystać z 4 Gb ramu jesteśmy zmuszeni zrezygnować z obsługi kart pamięci. Jeśli komuś udało się poradzić z takim problemem, bardzo proszę o pomoc.
Sterowniki dla Microshit Visty i 7 są te same. Generalnie możesz spróbować ustalić dokładnie jaki układ odpowiada za czytnik kart pamięci np. programem Everest - Aida 64 itp i poszukać sterownika ręcznie. Możesz zaktualizować sterownik od Chipset'a.
Ostatnią szanszą są programy do aktualizacji/wyszukania sterowników np. DriverGenuineProfessional osobiście nie raz uratował mi skórę
temat wałkowany kilkakrotnie, prawdopodobnie czytnik ricoh - trzeba pobrac stery od innego lapka i po sprawie...
@jezyk777 ale teraz ma 64bitowy system, a to nie jedna bajka