anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

VPCEB1M1E problem z wejściami USB

vainglory
Początkujący

VPCEB1M1E problem z wejściami USB

Witam.

Może ktoś z Was również napotkał taki problem przy użytkowaniu VAIO.
Mianowicie, oprócz telefonu Sony Eric. i iPoda Vaio nie czyta mi absolutnie żadnego sprzętu podłączonego przez wejścia USB. Najzabawniejsza była sytuacja przy instalacji drukarki: zainstalowałam, podłączyłam, komputer ją rozpoznał, a potem nagle przestał. Żadne przenośne pamięci nie działają, fakt, że czyta iPoda jest również groteskowy, bo czyta tylko jednego, a drugiego już nie.

Nie wiem co może być przyczyną i zupełnie się na tym nie znam, ale zastanawiam się czy można rozwiązać to jakoś bezinwazyjnie nie ciągnąć vaio do serwisu?

Pozdrawiam

2 ODPOW. 2
jsobolew
Początkujący

Ściągnij i wypal na płycie Linuksa z opcją LiveCD (Polecam Ubuntu) i uruchom system z tej płyty, oczywiście bez instalacji systemu - to będzie bodajże pierwsza opcja, coś w stylu "wypróbuj system przed instalacją". Jeśli na Linuksie również nie będzie działać (sprawdź wszystkie porty), to znaczy "że się popsuło".

profile.country.pl_PL.title
pawdzyr
Nowicjusz

Mam ten sam problem tak jakby od pewnego momentu przestal czytan urzadzenia z usb... dzialala tylko myszka a teraz i ona juz nie dziala... co robic? ten sam model posiadam... jakies stery?