Podziel się wrażeniami!
Witam,
Po formacie i po instalacji wszystkich sterownikow ze strony Sony.de Support,
wyskoczyla mi informacja, mniej-wiecej:
Ostrożnie
Zamontowany akumulator moze byc lub niezgodny z komputerem.
Kliknij OK by przejsc w stan Hibernacji.
Gdy mialem go wlaczonego zaraz po zakupie w Saturn nic sie nie pokazywalo.
Wylaczylem najpierw laptopa, podlaczylem baterię i gut.
Teraz po formacie bateria byla zamocowana w laptopie, razem z kablem do kontaktu...
Odlaczylem baterię, podlaczylem spowrotem, podlaczylem kabel - włączylem ON i dalej to samo...
Nie dośc ze kilka sterownikow nie pasuje do laptopa ze strony Sony i stracilem na to prawie 2 wieczory, to teraz jakis niemądry problem
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz... najwyzej bede bez baterii z kablem. Można tak? No ale przeciez nie cala wiecznosc...
Ok, a gdzie będę mógł z tym problemem pójść w razie czego?
Kupiłem go w Saturnie w DE.
A własnie... Powiem Ci jak instalowałem stery i kiedy robiłem restart.
1. Install all device drivers - RESTART
2. Install Sony Shared Library - a następnie...
3. Install Sony Notebook Utilities - oraz...
4. Install VAIO Smart Network - RESTART
Pomiędzy pktem 2, a 4 nie mogłem robić restartu bo to niezdrowe, prawda?
Przypomina mi się coś..., otóż DWA RAZY po instalacji bodajże Notebook Utilities zdarzyło się, iż wyskoczyła mi informacja o kolejnej instalacji (czyli po raz drugi!)... Więc ją zrobiłem.
Piszę to dlatego, że jeśli takowa miała miejsce to mogła wystąpić instalacja nie w kolejności podanej w pktach...
Niby zainstalowałem pkty 2,3,4, ale jeśli Utilities odpowiedzialne za baterię zainstalowało się OSTATNIE... to chyba mamy rozwiązanie?
No ale, aż taki to problem? A co jeśli się zainstalowała w kolejności, a ja niepotrzebnie kliknałem drugi raz? (tylko po co by się pokazywała świeżo po restarcie?)
Witam!Czy udało się komukolwiek rozwiązać ten problem z komunikatem dotyczącym akumulatora?
brakuje kilku sterowników,można to wyłączyć klikamy start wpisujemy msconfig i w startup (przedostatnie)odchaczamy ISB Utility restart komputera i po kłopocie