anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Filtr Infrared Hoya (r72)

profile.country.PL.title
Arturro10
Użytkownik

Filtr Infrared Hoya (r72)

Witam

właśnie zakupiłem filtr IR firmy HOYA, powiem szczerze tylko dlatego że spodobały mi się zdjęcia wykonane przy użyciu tego filtra, ale jest teraz zonk bo zdjęcia wychodzą ciemne, nawet w trybie M gdzie ustawiłem najdłuższy czas naświetlania i max otwarta przesłonę i jest trochę jaśniej ale to i tak nie to czego oczekuję. Wogóle wychodzą zdjęcia czarno czerwone a nie jak u niektórych w super kolorach.

Czy to jest wina tych powłok w obiektywie że tak się dzieje, czy może coś innego robię źle??

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
alcazarc
Początkujący

ja na Tamronie nie mogłem nic zrobić , zdjecia wychodzily takie jak u ciebie, dopiero na starym Heliosie powoli cos wychodzi.

profile.country.PL.title
Arturro10
Użytkownik

Alcazar napisał(a):

ja na Tamronie nie mogłem nic zrobić , zdjecia wychodzily takie jak u ciebie, dopiero na starym Heliosie powoli cos wychodzi.

no ja nie mam nic starego :( , mam 2 obiektywy 18-70 i 55-200 i nic mi nie wychodzi:(, spróbuje jeszcze w dzień jak będzie dość mocne słońce bo o tej h to nie ma za wiele tego światła :(

profile.country.PL.title
Arturro10
Użytkownik

znalazłem takową rozmowę http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=30&t=82&st=0&sk=t&sd=a&start=20 i trzeba będzie spróbować w ten sposób, a nóż widelec się uda ;)