Podziel się wrażeniami!
Moje pytanie dotyczace Lampy Sonego HVL-42am i obiektywu Tamron 70-300.
Wiadomo ze ta lampa przy iso100 ma automatyczny zoom do ogniskowej 115 chyba albo cos kolo tego:/ Czy fotografujac z ta lampa na wiekszych ogniskowych moge jakos zepsuc, rozstroic, badz co kolwiek innego z ta lampa?
Zoom lampy to 105mm (maksymalnie zawężony kąt błysku).
Jeśli użyjesz obiektywu o znacznie większej ogniskowej, błysk lampy może być niewidoczny bądź znikomy na zdjęciu, światło lampy w trybie AUTO będzie za słabe. Najlepiej wtedy korzystać z ręcznego ustawienia mocy błysku, wzmocnić błysk z poziomu aparatu na "+" lub na samej lampie skorzystać z funkcji LEVEL.
Konfliktów między lampą a dużymi ogniskowymi raczej nie będzie.
... Czy fotografujac z ta lampa na wiekszych ogniskowych moge jakos zepsuc, rozstroic, badz co kolwiek innego z ta lampa?
Moje pytanie dotyczace Lampy Sonego HVL-42am i obiektywu Tamron 70-300.
Wiadomo ze ta lampa przy iso100 ma automatyczny zoom do ogniskowej 115 chyba albo cos kolo tego:/ Czy fotografujac z ta lampa na wiekszych ogniskowych moge jakos zepsuc, rozstroic, badz co kolwiek innego z ta lampa?
dziekuje wam bardzo za odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie od wczorajszego wypadu na pga:) Bo wczoraj mialemokazje fotografowac Kalwiego & Remiego na konczacym koncercie:)
Bo wczoraj mialemokazje fotografowac Kalwiego & Remiego na konczacym koncercie:)
Koncert robiony z błyskiem traci swój klimat. Cały bajer polega na tym aby uchwycić światła ze sceny a jeśli już używamy lampy to po to aby doświetlić pierwszy plan. Dużym problemem może okazać się dym który często jest puszczany podczas koncertów.
Pozdrawiam
Grzesiek