Podziel się wrażeniami!
Witam. Mam króciutkie pytanie odnośnie HVL-F20 (tej małej nowej lampy): Czy ma ona tryb bezprzewodowy? Bo czytam sobie na różnych stronach, że jest "Idealna jako bezprzewodowy wyzwalacz lampy do lustrzanki DSLR-A900", a co z pozostałymi modelami? Czy też ta lampa pracuje z nimi w trybie bezprzewodowym?
Taka jeszcze mała uwaga: Jak kogoś stać na Alfę 900 to na pewno i stać na lepszą lampę - trochę dziwna ta informacja
Z góry dziękuje za odpowiedź.
(Po wyczerpaniu tematu można go usunąć czy co tam droga moderacja zarządzi)
Enzo napisał(a):
Taka jeszcze mała uwaga: Jak kogoś stać na Alfę 900 to na pewno i stać na lepszą lampę - trochę dziwna ta informacja![]()
Enzo napisał(a):
Witam. Mam króciutkie pytanie odnośnie HVL-F20 (tej małej nowej lampy): Czy ma ona tryb bezprzewodowy? Czy też ta lampa pracuje z nimi w trybie bezprzewodowym?
A no teraz sobie przypominam, że nie mają, ale nadal nie wiem czy z A550 będzie ta lampa działać w trybie bezprzewodowym (trochę niekumaty jestem więc proszę o wyrozumiałość )
przeczytaj mój post raz jeszcze
dodam, że ta lampa ma jeszcze dwa atuty:
- można skierować błysk lampy w górę
- jest bodajże dwa razy mocniejsza od wbudowanej (LP20)
kris napisał(a):
- jest bodajże dwa razy mocniejsza od wbudowanej (LP20)
kris napisał(a):
Tak, można odpalać błysk WL lampą hvl20 założoną na dowolny aparat DSLR SONY alpha
Pytanie:
ronie napisał(a):
A jeśli lampa leży gdzieś obok na stoliczku?
Zabłyśnie poprzez tryb WL ?
kris napisał(a):
można odpalać błysk WL lampą hvl20 założoną na dowolny aparat DSLR SONY
Nie widze sensu aby odpalac ja zdalnie. Za ta cene lepiej poszukac porządniejszej lampy
HVL - 20 sprawdza sie wylacznie przy A850 / A900, gdyz te aparaty nie maja wbudowanej lampy.
Matti napisał(a):
Nie widze sensu aby odpalac ja zdalnie. Za ta cene lepiej poszukac porządniejszej lampy
Ja tej lampy uzywam tylko i wylacznie w studio