Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam pytanie, czy w lampie HVL-F42AM przy pracy bezprzewodowej jest mozliwosc zmiany ustawien lampy z poziomu body np. A550? Albo czy mozliwa jest bezprzewodowa korekcja sily blysku?
Pozdrawiam
Witam
Takie rzeczy tylko w Erze
A tak na serio: w trybie WL wszystkich zmian w F42AM musisz dokonywać ręcznie.
A czy za pomoca HVL-F58AM na sankach aparatu jest juz mozliwosc zdalnego sterowania parametrami innych lamp?
może to Ci pomoże:
(z instrukcji hvl58)
LINK
nie mam pod ręką hvl42, ani też innej lampy, więc nie mogę sprawdzić fizycznie jak to wygląda ze sterowaniem mocą przy pomocy hvl58.
swoją drogą w kwestii korekcji błysku:
Albo czy mozliwa jest bezprzewodowa korekcja sily blysku?
kris napisał(a):
Zmieniasz korekcję błysku w body i ta informacja jest przekazywana do lampy przez WL.
nie.
sprawdziłem wcześniej
korekcja siły błysku w body ustawia moc dla wszystkich lamp (lub grup jeśli body/lampa dają taką możliwość)
zresztą zobacz filmik na lustrzankasony.pl - Rafiki sam o tym wspomina
Właśnie teraz sprawdzałem i jednak zewnętrzna pali słabiej lub mocniej w zależności od ustawienia w body
No i super oto mi chodzilo. Dzieki wielkie za odpowiedz
Pozdrawiam
Witam, to ja się przykleję. Mam pytanie o moc błysku wbudowanej lampy przy użyciu WL. Czy można zmniejszyć ją lub całkowicie wyłączyć? Obawiam się , że jedynym sposobem jest zakrycie palnika.
Lampa wbudowana steruje zewnętrzną za pomocą błysków właśnie (tak w skrócie). Więc wyłączyć się nie da, a zakrycie spowoduje brak komunikacji z lampą zewnetrzna...