anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Karta pamięci Memory Stick Pro Duo...

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Karta pamięci Memory Stick Pro Duo...

Tak sobie wymyśliłem z racji wolnego slotu w A700 na MSPD, żeby zwyczajnie sobie kupić takową i w razie skończenia miejsca na 4GB CF przejść na MSPD.
I tu pojawia się moje pytanie - chciałbym 4GB ewentualnie 8GB MSPD o prędkości zapisu przynajmniej takim jak CF Extreme III i nie bardzo orientuję się w oznaczeniach na MSPD.
Cieszy mnie niższa cena w stosunku do kart CF.
Jednak jakby ktoś mi mógł napisać która 4GB i 8GB ma prędkość zapisu /odczytu 30MB/s?

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Powinieneś zainteresować się w takim razie TAKIMI (link) kartami. Ewentualnie TAKIE

I weź pod uwagę, że te prędkości podawane przez producentów kart zazwyczaj osiągane są na czytnikach. Np. UDMA mimo podawanych 45MB/sek przy zgrywaniu danych przez USB nie przekracza w rzeczywistości 22-24MB/sek (odczyt z HD Tune)

Pozdrawiam :)

Deviant.
Użytkownik

Dzięki Lajam.

Patrzyłem na Allegro za tymi kartami - jest ich zatrzęsienie z czego większość to zamienniki i/lub wolniejsze wersje.

Deviant.
Użytkownik

Jeszcze jedno mam pytanie, gdyż ostatnio pojawiły się karty Memory Stick Pro Duo Mark 2, których minimalne prędkości zapisu i odczytu to 32MB/s
Czy karty tego typu są obsługiwane przez serię Alpha? A dokładniej, czy mogę jej używać w A700?

Dlaczego pytam? - Ponoć karty są kompatybilne tylko ze sprzętem z bagnetem A wyprodukowanym od 2007 roku - nie wiem ile w tym prawdy...

ZMIANA - Już wiem, że nowe karty oznaczone MARK2 współpracują z A700.
Lajam - jeszcze raz dzięki.