anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

kombinacja z tokina 70-210

rabarbar-----
Początkujący

kombinacja z tokina 70-210

Dostał mi sie w łapy obiektyw tokiny 70-210 z mocowaniem minolta MD .jak wiadomo adapter do minolty md jest strasznie drogi. i tu wysuwa się moja kombinacja : co jakbym kupił adapter minolta md na m42 i połączył go z adapterem m42 na sony? oba adaptery bez czipów i soczewek.jakiego efektu mógłbym się spodziewać? tragedia czy może by coś z tego było? (poza zaoszczędzeniem 150 zł )

11 ODPOW. 11
profile.country.pl_PL.title
Szczupic
Użytkownik

Z tego co kojarzę to mógłby wystąpić kłopot z ostrzeniem na nieskończoność bo obiektyw odsunął by Ci się za bardzo od matrycy :c9
Za to adapter MD na bagnet A (sony/minolta) posiada soczewkę która pogarsza właściwości optyczne szkła :c9
Tak że w sumie nie wiem co zrobić :P

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
rabarbar-----
Początkujący

to nie wiem, może zaryzykuje ta moja kombinacje,a nóż coś z tego ciekawego wyjdzie, za wiele nie strace bo tokine za 100 kupilem, a adapter bedzie mnie 50 zl kosztowal, szkoda mi szkiełka bo w bardzo dobrym stanie jest

edit: cały plan w d*** strzelił ,źle przeczytałem na aukcji to jest minolta md na m42 a nie odwrotnie,ale dzieki

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

najlepiej sprzedać dołożyć i kupić coś z bagnetem A

rabarbar-----
Początkujący

chyba masz racje, chcialem tak od razu zrobić ale cena byla atrakcyjna, a nie pomyslalem o adapterze że taki drogi może być, nic, będe dalej na flinte polował

Szczupic
Użytkownik

Co do flinty to polecam polować na eBayu ja już kupiłem 2 w idealnym stanie każda za mniej niż 650zł z przesyłką :D

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
rabarbar-----
Początkujący

własnie widze że w granicach 100 dolarów można kupić ,dzięki za rade

Szczupic
Użytkownik

Ze stanów sobie odpuść chyba że masz kogoś kto Ci to przywiezie w bagażu podręcznym bo inaczej musisz sobie doliczyć 22% cła w Polsce :c9

rabarbar-----
Początkujący

to znowu lipa,ale w kazdym razie jestem juz ukierunkowany gdzie szukać, teraz musze sie tokiny pozbyć,chyba że jedna z Twoich flint nie jest Ci potrzebna :P

Szczupic
Użytkownik

W niedziele ją sprzedałem :) tak że niestety ;)