Podziel się wrażeniami!
Witam !
Kupiłem lampę jak w temacie(jeszcze nie dotarła). Mam taką kostkę:
http://www.fotoellite.pl/_var/gfx/5dbea ... ecb561.jpg i nie wiem czy będzie odpowiednia do Sony a300 + ta lampa(oczywiście wiem że praca tylko w trybie manualnym). Sprzedający twierdzi że tak...
Może ktoś obeznany coś podpowie.
A to krótki opis:
Kostka ta pozwala na podłączenie i wyzwolenie lampy błyskowej (aparatowej bądź studyjnej) z aparatów SONY/Minolta przy pomocy gniazda PC, lub "uniwersalnej" gorącej stopki
Kostkę SM-601 można zamocowac na sankach aparatu - gorącej stopki i wyprowadzić dalej sygnał synchronizacyjny przewodowo (sprzedawany osobno, , dołączony do wszystkich naszych lamp studyjnych).
Kostka umożliwia również korzystanie z aparatowych lamp błyskowych i wyzwalaczy radiowych nie dedykowanych dla aparatów SONY/Minolta
DZNornik napisał(a):
Witam !
Kupiłem lampę jak w temacie(jeszcze nie dotarła). Mam taką kostkę:
http://www.fotoellite.pl/_var/gfx/5dbea ... ecb561.jpg" target="_blank i nie wiem czy będzie odpowiednia do Sony a300 + ta lampa(oczywiście wiem że praca tylko w trybie manualnym). Sprzedający twierdzi że tak...
Może ktoś obeznany coś podpowie.
A to krótki opis:
Kostka ta pozwala na podłączenie i wyzwolenie lampy błyskowej (aparatowej bądź studyjnej) z aparatów SONY/Minolta przy pomocy gniazda PC, lub "uniwersalnej" gorącej stopki
Kostkę SM-601 można zamocowac na sankach aparatu - gorącej stopki i wyprowadzić dalej sygnał synchronizacyjny przewodowo (sprzedawany osobno, , dołączony do wszystkich naszych lamp studyjnych).
Kostka umożliwia również korzystanie z aparatowych lamp błyskowych i wyzwalaczy radiowych nie dedykowanych dla aparatów SONY/Minolta
A może gdyby ktoś wiedział to by napisał
A może Ci co wiedzą to są na wakacjach
Trochę cierpliwości. Nie wszyscy siedzą na forum przez 24h.
I nie wszyscy mają, używają, wiedzą.
Ja nie mam więc nie pomogę. Także moja rada to czekać i/lub wyszukać w googlach. Może coś się znajdzie
Pozdrawiam
DZNornik napisał(a):
Nikt na prawdę nie wie nic na ten temat ?