Podziel się wrażeniami!
Mam okazje kupić ten obiektyw za bardzo małe pieniądze, oglądałem już go jest w dobrym stanie. Ale jestem ciekaw opinii ludzi którzy się na tym znają możne ktoś go ma, miał i możne mi pomóc.Czy warto inwestować jakiekolwiek pieniądze w te szkło?
Na razie spróbuj poszperać tutaj
Ale chyba nie ma za wiele.
Wydaje mi się, że za mały zakres ogniskowych... Niewygodny. Ani to tele, ani szeroki kąt. A światło nie porażające w stosunku do kita. Moim zdaniem nie warto. Lepiej dozbierać kasę i kupić coś lepszego.
Dzięki za fatygę
Znalazłem co nieco o tym szkle AF 35-70/3,5-4,5 na dyxum.com w porównaniu do SAL-1870 wypada o wiele lepiej komentarze tez dość pozytywne ostrosc i kolor, mimo małego zakresu ogniskowej braku ADI i plastikowego bagnetu jest warty swojej malej ceny .
http://www.bi3.pl/img/99685555%20(WinCE).jpg
Postanowiłem go kopic niedługo się przekonam jaki jest w praktyce
Wyczytałem ze te obiektywy po wpięciu pod nowe lustrzanki maja obniżoną ogniskową o ok 33% jak to jest tak naprawdę zakres zmniejszy sie z 35-70 na 23-46 ?
babin napisał(a):
Wyczytałem ze te obiektywy po wpięciu pod nowe lustrzanki maja obniżoną ogniskową o ok 33% jak to jest tak naprawdę zakres zmniejszy sie z 35-70 na 23-46 ?
OK teraz już wszystko wiem jeszcze raz dziękuje
babin napisał(a):
OK teraz już wszystko wiem jeszcze raz dziękuje
franek4always napisał(a):
Jak wygląda więc sprawa z opisem ogniskowych na obiektywie, podawane są cyferki jak dla matrycy APS-C czy FF?
Lajam napisał(a):
franek4always napisał(a):
Jak wygląda więc sprawa z opisem ogniskowych na obiektywie, podawane są cyferki jak dla matrycy APS-C czy FF?
Zawsze dla małego obrazka czyli FF
ooo dzięki Tadeuszu za ten opis, bardzo czytelny i zrozumiały. Muszę sobie to dobrze zapamiętać.
Czyli uzywając do mojej A300 obiektywu o stałej ogniskowej 50mm, mam zdjęcia zrobione ogniskową 75mm.