anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Najlepszy obiektyw do macro, ale do 1500 zł

Mateusz_B
Początkujący

Najlepszy obiektyw do macro, ale do 1500 zł

Witam
jak w teamcie,
poszukuję propozycji, i najlepiej do tego zdjęć wykonanych danym obiektywem ;)
Pomocy, pozdrawiam ;)

9 ODPOW. 9
profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

za tę kwotę będzie ciężko Ci kupić nawet minoltowską 50/2,8 makro http://www.allegro.pl/item866555766_min ... _sony.html

Mateusz_B
Początkujący

Kurcze, dzięki :)
W takim bądź razie może trochę zwiększę budżet do powiedzmy 1500 zł :)

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

W takim bądź razie może trochę zwiększę budżet do powiedzmy 1500 zł :)

Spróbuj zapolować na Tamrona 90/2,8, albo Minoltę 100/2,8 - jest szansa, że się zmieścisz a to dobre szkła.

------------------------------
fotoamator
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Jak dorzucisz jeszcze parę złotych to kupisz nówkę sztukę np tutaj Tamron 90mm_f2,8 a szkiełko jest zacne :thumbsup:

profile.country.pl_PL.title
Szczupic
Użytkownik

Za taką cenę bym szukał Minolty 100/2,8 ma większą minimalną odległość ostrzenia od Tamrona więc wygodniej się fotografuje :)

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Fakt, ale niewątpliwą zaletą nowego Tamrona jest gwarancja.
Co do minolty to jest w tej cenie do wzięcia na allegro.

Style-----
Nowicjusz

Minoltą nie miałem przyjemności robić zdjęć ale posiadam Tamrona 90mm i jestem bardzo zadowolony. Miałem szczęście i udało mi się kupić nówkę za 1300 jak były masowe przeceny w sklepie nie dla idiotów ale jak się dobrze poszuka to można kupić za niezłe pieniądze. Świetne szkło, polecam.

SkywalkerPL
Początkujący

na allegro można zawsze znaleźć tamronika :) używane 90 chodzą w okolicach 1000 - kiedyś widziałem jednego po 850, więc jeśli nie zależy ci na gwarancji to można dorwać tego tamrona w cenie porównywalnej z 50tkami makro - co jest naprawdę bardzo dobrą okazją :thumbsup: tylko trzeba uważać bo ze szkiełkami to różnie bywa :c12

:slight_smile:
dejmien
Nowicjusz

sadam napisał(a):

niewątpliwą zaletą nowego Tamrona jest gwarancja.

Jeżeli chodzi o gwarancję Tamrona, to niestety nie wiem czy jest to aż taka zaleta, z tego powodu, że Tamron nie ma serwisu w Polsce. Z tego co czytałem, serwis jest w Niemczech i nie cieszy się pochlebną opinią.

Jednak jeśli miałeś na myśli porównanie typu: gwarancja - brak gwarancji, to jakby nie patrzeć, jest to zaleta :smileythumbsup: