Podziel się wrażeniami!
Takie pytanie czy woreczki z polaru dobrze sprawują się jako ochrona dla obiektywu co wy na to?
Jak ktoś znałby adres stronki gdzie można takowe zakupić byłoby fajnie.
Prosiłbym o podpowiedzi przy zakupie futerału, pokrowca czegoś co się sprawdza na codzień.
10zer napisał(a):
czegoś co się sprawdza na codzień.
10zer napisał(a):
Takie pytanie czy woreczki z polaru dobrze sprawują się jako ochrona dla obiektywu co wy na to?
Jak ktoś znałby adres stronki gdzie można takowe zakupić byłoby fajnie.
Prosiłbym o podpowiedzi przy zakupie futerału, pokrowca czegoś co się sprawdza na codzień.
poza plusami i minusami jakie zostały wymienione to jeszcze jeden minus taki że polar będzie pylił i paprochy przeniosą się na soczewki a przy wymianie też do komory aparatu
Czyli polecacie lepiej obszerną torbę wraz z miejscem na obiektywy. Poszukam w innym dziale o samych torbach.
Wiecie skąd przyszedł mi pomysł na polarowy pokrowiec? oglądałem filmiki sonego i bardzo mi się one spodobały.
Lajam napisał(a):
poza plusami i minusami jakie zostały wymienione to jeszcze jeden minus taki że polar będzie pylił i paprochy przeniosą się na soczewki a przy wymianie też do komory aparatu
Wysłany: Śro Sty 06, 2010 00:09
Kiedyś (dawno), też nosiłem każdy obiektyw w osobnym futerale, a te w torbie dopiero.
Ale od czasu jak są torby z piankowymi przegródkami, to nie ma sensu. Byle dekielki były (choć znam takich, co dekielków nie zakładają na obiektywy w torbie.
Czasem idę na spacer i biorę tylko kaburę z aparatem, to jak chcę zapasowy obiektyw zabrać, to leży on w fabrycznym, niepylącym pokrowcu przypinanym do paska od spodni.
na wycieczki po lesie torba colt zapinana na pasek od spodni + plecak na słoiki i inne duperele + kamizelka sonego taka jak z allegro:) i czapka statyw zachaczony na szelce od plecaka = za to zapłacisz karta maserkard a zdjecia bezcenne:)
a co do pokrowców na obiektywy nie sa potrzebne jezeli masz torbe lub plecak no chyba ze panuje u ciebie tworczy nieporzadek? i na noc masz otwarty plecak lub torbe to nie ma bata by nie naszło tobie kurzu
Tadeusz napisał(a):
Czasem idę na spacer i biorę tylko kaburę z aparatem, to jak chcę zapasowy obiektyw zabrać, to leży on w fabrycznym, niepylącym pokrowcu przypinanym do paska od spodni.
10zer napisał(a):
Niestety projektanci Sonego nie pomyśleli, że przy kwocie ok 4 tyś za aparat + 2 obiektywy wyposazyć opakowanie przynajmniej w jeden pokrowiec na obiektyw
Lajam napisał(a):
Kwota raczej nie ma tu nic do rzeczy