Podziel się wrażeniami!
Witam.Zakupiłem gripa do Sony Alfa oryginał i mam mały problem.Jak włożę jedną baterię jest O.K.Po włożeniu drugiej wyświetla napis Tylko dla akumulatora Infolithium.Zaznaczam że oba akumulatory są oryginalne Sony.Co może być przyczyną.Pozdrawiam i czekam na poradę.
Temat do zamknięcia.Wszystko działa O.K.dzięki sklepie foto joker.
nie nie. opowiedz nam co zrobiles/co Ci poradzili? zamieniles baterie miejscami?
W sumie to chyba był zły styk w gripie.W sklepie foto joker podpięli nowy grip z moimi bateriami i było O.K.Czyli baterie zostały sprawdzone jak i aparat.Po włożeniu kilkukrotnym akumulatorkow i gripa wreszcie wszystko się odpaliło poprawnie,co przyniosło mi ulgę.Sprzedający stwierdził że musiał być gdzieś słaby lub zaśniedziały styk.W przypadku kłopotów ponownych poradził zareklamować gripa.Dobrze że miałem gdzie przetestować sprzęt.Pytałem wcześniej w serwisie CSI w Warszawie.Kazali wszystko przesłac do siebie kurierem ,żadnej telefonicznej porady.mimo że sprzęt na gwarancji.Obyło się bez serwisu.Sprzęcik działa.
ja też tak miałem (a200), ale tylko raz i właśnie przez to, że gdzieś na stykach był problem - wyczyściłem i było ok