anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z wyzwalaniem WL.

profile.country.pl_PL.title
_mefius_
Początkujący

Problem z wyzwalaniem WL.

Witam.
Zakupiłem taki o to wynalazek:
http://www.vito.com.pl/component/page,s ... /Itemid,2/" target="_blank

Problem polega na tym, że lampa wyzwala się poprzez fotocelę ale nie synchonizuje się z aparatem. Skutek taki, że nie oświetla sceny. próbowałem na wielu czasach naświetlania począwszy od 1/10 po 1/12500 s i nic. Co prawda dostałem kabel do niej ale chciałbym korzystać z niej w trybie WL w pojedynkę lub w duecie z HVL42.
Jest jakiś sposób żeby ten sprzęt wyzwalał się jak normalna lampa? Czy lepiej ją oddać?

edit: po wielu próbach i eksperymentach widzę, że lampa się wyzwala prawidłowo na trybie błysku zamykającym.

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

możesz dokupić radiówkę wtedy wszystko będzie działało

_mefius_
Początkujący

ale wtedy muszę mieć dwa odbiorniki? na hvl42 i tą drugą? a jak z wyzwalaniem z kabla? np jeśli podepnę aparat do niej. sonowa lampa wyzwoli się wtedy w trybie wl?

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

a jak z wyzwalaniem z kabla?

z kabla bez problemowo i bezpośrednio(niskie napięcie do wyzwolenia 6V)
jeśli podepnę aparat do niej. sonowa lampa wyzwoli się wtedy w trybie wl?

raczej nie, Maćku jak może dokup drugą żarówkę i po problemie

_mefius_
Początkujący

A da radę z kabla obie lampy wyzwalać?

Trochę podziałałem z tą lampką i w trybie WL wraz z HVL 42 wyzwala się średnio 3 razy na 10. Dziwne, bo jest to niezależne od mocy tej żarówki. Nie ważne czy na 1/8 czy na 1/1 mocy.
Ciekawe jest jeszcze to, że np kiedy tą żarówką błysnę na test to HVL się nie wyzwala przez fotocelę :shock:

Mam ogólnie dylemat czy nie oddać jej i dołożyć trochę do chińskiej studyjnej. Zależy mi, by po taniości już mieć dwa błyski i wyeliminować ze swojego domowego studia światło stałe :)

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

A da radę z kabla obie lampy wyzwalać?

Trochę podziałałem z tą lampką i w trybie WL wraz z HVL 42 wyzwala się średnio 3 razy na 10. Dziwne, bo jest to niezależne od mocy tej żarówki. Nie ważne czy na 1/8 czy na 1/1 mocy.
Ciekawe jest jeszcze to, że np kiedy tą żarówką błysnę na test to HVL się nie wyzwala przez fotocelę :shock:

Mam ogólnie dylemat czy nie oddać jej i dołożyć trochę do chińskiej studyjnej. Zależy mi, by po taniości już mieć dwa błyski i wyeliminować ze swojego domowego studia światło stałe :)

jak po taniości to kup sobie http://cgi.ebay.com/YN460-YN-460-Flash- ... 2557440214 Alcazar ma i sobie chwali Asterix kupił sobie mocniejszą wersję ale jeszcze nie testował wtedy radiówka i wyzwalasz wszystko radiówki też u tego gościa można kupić o ile pamiętam przesyłka idzie 2 tyg ale jest dużo taniej niż u nas ;)