anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Prośba o fotki z Sony 18-55 SAM

Par_Dez
Początkujący

Prośba o fotki z Sony 18-55 SAM

Witam !
Zamierzam kupić ten obiektyw (Sony 18-55 SAM) i mam prośbę.
Czy może ktoś wrzucić parę surowych(bez obróbki w PS) fotek z różnymi ustawieniami ?
Jest co prawda w tym dziale jeden link , ale to trochę za mało (jak dla mnie) abym mógł
sobie subiektywnie dokonać porównań z kitowym 18-70.
Z góry dziękuję.

8 ODPOW. 8
sivecky
Początkujący

Bierz nie zastanawiaj się. :P Jak używasz kita, to naprawdę warto go wymienić na ten nowy. Ja tak zrobiłem i póki co optycznie mi starcza w zupełności.
Nie wiem, może uda mi się wrzucić jakieś rawy z tego szkła później, póki co - brak czasu.

Pozdrawiam.

Par_Dez
Początkujący

Dzięki za odzew i prośba jak Ci czas pozwoli to wrzuć parę fotek - będę wdzięczny.

ronie-----
Początkujący

To może ja wstawie kilka takich próbnych fotek zrobionych przy użyciu a500 oraz obiektywu 18-55

Panorama znacznie straciła na jakości, jak ktoś chce mogę wysłać plik w oryginalnych wymiarach na maila

ripride
Początkujący

jesli juz ktos prosi o sample do oceny obiektywu nalezeloby wrzucic linki do pelnowymiarowych fotek lub cropy bo pomniejszone zdjecie tych rozmiarow beda swietnie wygladac nawet z mojego Coolpixa L16...

... a od strony technicznej obiektyw zdaje sie ma osiagi bardzo zblizone do kitowego Canona.

profile.country.pl_PL.title
Style-----
Nowicjusz

Na zdjęciu z kotem nawet po pomniejszeniu i tak widać potężną aberracje !

ronie-----
Początkujący

ripride napisał(a):

jesli juz ktos prosi o sample do oceny obiektywu nalezeloby wrzucic linki do pelnowymiarowych fotek lub cropy bo pomniejszone zdjecie tych rozmiarow beda swietnie wygladac nawet z mojego Coolpixa L16...

;) Oto link do 5 przykładowych fotek bez zmniejszania i w ogóle żadnych ingerencji programu graficznego
:c37
http://www.speedyshare.com/files/203491 ... folder.rar " target="_blank" target="_blank

ronie-----
Początkujący

Jak ktoś by był wciąż zainteresowany fotkami z tego obiektywu, warto odwiedzić ten temat:

http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=28202