Podziel się wrażeniami!
Ciekawy jestem kiedy będzie w sprzedaży obiektyw Sony 500mm f4 i ile bedzie kosztował??
Ze względu iż sprzedawca namówił mnie na A700 mam teraz trochę problem nigdzie w wypozyczalni obiektywów nie posiadaja tele do systemu sony i zastanawiam sie nad kupnem tej 500mm
Maniek70 napisał(a):
Ciekawy jestem kiedy będzie w sprzedaży obiektyw Sony 500mm f4 i ile bedzie kosztował??
Ze względu iż sprzedawca namówił mnie na A700 mam teraz trochę problem nigdzie w wypozyczalni obiektywów nie posiadaja tele do systemu sony i zastanawiam sie nad kupnem tej 500mm
Należy zaczekać do premiery obiektywu. Wówczas pojawią się pierwsze orientacyjne ceny.
300/2.8 G SSM kosztuje ponad 20 tysięcy zł.
W innych systemach 500/4 kosztuje w okolicach 30 tysięcy zł - to mógłby być tak orientacyjny pułap, ale jak będzie w przypadku Sony 500/4? Tego nie wie nikt
Ale o ile się orientuje premiera tego obiektywu zapowiadana była na rok 2010 ktory sie konczy a na targach on był już prezentowany. Szkoda tylko ze w Polsce wszystko wchodzi z opóźnieniem kilku miesięcznym.
powiem tylko tyle: premiery tego obiektywu jeszcze nie było.Maniek70 napisał(a):
Ale o ile się orientuje premiera tego obiektywu zapowiadana była na rok 2010 ktory sie konczy a na targach on był już prezentowany.
Szkoda tylko, że jak wyżej napisałem: premiery tego obiektywu nie było, więc wskaż mi proszę jaki sprzęt fotograficzny trafił do nas z opóźnieniem kilkumiesięcznym ?Maniek70 napisał(a):
Szkoda tylko ze w Polsce wszystko wchodzi z opóźnieniem kilku miesięcznym.
Maniek70 napisał(a):
Szkoda tylko ze w Polsce wszystko wchodzi z opóźnieniem kilku miesięcznym.
Nie będę się sprzeczal ale na targach PMA http://wearehq.com/2010/05/sony-to-rele ... hoto-lens/
Ten obiektyw był już prezentowany a szukając informacji znalazłem ze premiera była zapowiadana na rok 2010.
Oczywiście zdaje sobie sprawę ze będzie on drogi a nawet bardzo drogi ale z racji tego ze zostałem namowiony przez sprzedawcę na system Sony mam trochę ograniczone pole manewru ponieważ nigdzie w wypożyczalni nie mogę znaleźć nawet zamiennikow do Sony. Może żona mi pozwoli go kupić na raty:)
Obiektyw został pokazany, że jest. Niue było oficjalnej premiery z zaprezentowaniem zdjeć z niego, podaniem ceny i dostępności
Maniek70 napisał(a):
Nie będę się sprzeczal ale na targach PMA http://wearehq.com/2010/05/sony-to-rele ... hoto-lens/" target="_blank
Ten obiektyw był już prezentowany