anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony 500mm f4 G Kiedy w sprzedaży ???

Maniek70
Początkujący

Sony 500mm f4 G Kiedy w sprzedaży ???

Ciekawy jestem kiedy będzie w sprzedaży obiektyw Sony 500mm f4 i ile bedzie kosztował??
Ze względu iż sprzedawca namówił mnie na A700 mam teraz trochę problem nigdzie w wypozyczalni obiektywów nie posiadaja tele do systemu sony i zastanawiam sie nad kupnem tej 500mm

8 ODPOW. 8
profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Maniek70 napisał(a):

Ciekawy jestem kiedy będzie w sprzedaży obiektyw Sony 500mm f4 i ile bedzie kosztował??
Ze względu iż sprzedawca namówił mnie na A700 mam teraz trochę problem nigdzie w wypozyczalni obiektywów nie posiadaja tele do systemu sony i zastanawiam sie nad kupnem tej 500mm

no to sobie jeszcze poczekasz bo o ile mi wiadomo to do tej pory na targach leżała wydmuszka i jak na razie nie było plotek, że to szkło wejdzie w tym roku albo na początku następnego do produkcji.

P.S. bogaty jesteś to szkło będzie sporo kosztować ;)

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Należy zaczekać do premiery obiektywu. Wówczas pojawią się pierwsze orientacyjne ceny.

300/2.8 G SSM kosztuje ponad 20 tysięcy zł.
W innych systemach 500/4 kosztuje w okolicach 30 tysięcy zł - to mógłby być tak orientacyjny pułap, ale jak będzie w przypadku Sony 500/4? Tego nie wie nikt :c63

Maniek70
Początkujący

Ale o ile się orientuje premiera tego obiektywu zapowiadana była na rok 2010 ktory sie konczy a na targach on był już prezentowany. Szkoda tylko ze w Polsce wszystko wchodzi z opóźnieniem kilku miesięcznym.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Maniek70 napisał(a):

Ale o ile się orientuje premiera tego obiektywu zapowiadana była na rok 2010 ktory sie konczy a na targach on był już prezentowany.

powiem tylko tyle: premiery tego obiektywu jeszcze nie było.

Maniek70 napisał(a):

Szkoda tylko ze w Polsce wszystko wchodzi z opóźnieniem kilku miesięcznym.

Szkoda tylko, że jak wyżej napisałem: premiery tego obiektywu nie było, więc wskaż mi proszę jaki sprzęt fotograficzny trafił do nas z opóźnieniem kilkumiesięcznym ?
Nie wiem, czy wiesz, że a900 była w Polsce szybciej niż w Japonii :c34

Pozdrawiam i życzę krótkiego czasu oczekiwania na wymarzone szkiełko :D

Lajam.
Expert

Maniek70 napisał(a):

Szkoda tylko ze w Polsce wszystko wchodzi z opóźnieniem kilku miesięcznym.

Polska była pierwszym krajem w Europie, w którym zaprezentowano mockupy NEX-a, SLT i modelu, którego jeszcze nie mieliśmy okazji poznać oficjalnie.

To właśnie na targach w Łodzi pierwszy raz w Europie można było również zobaczyć Zeissa 24/2 i makietę 500/4.

:-)

Maniek70
Początkujący

Nie będę się sprzeczal ale na targach PMA http://wearehq.com/2010/05/sony-to-rele ... hoto-lens/
Ten obiektyw był już prezentowany a szukając informacji znalazłem ze premiera była zapowiadana na rok 2010.
Oczywiście zdaje sobie sprawę ze będzie on drogi a nawet bardzo drogi ale z racji tego ze zostałem namowiony przez sprzedawcę na system Sony mam trochę ograniczone pole manewru ponieważ nigdzie w wypożyczalni nie mogę znaleźć nawet zamiennikow do Sony. Może żona mi pozwoli go kupić na raty:)

profile.country.pl_PL.title
kuraq.
Poszukiwacz

Obiektyw został pokazany, że jest. Niue było oficjalnej premiery z zaprezentowaniem zdjeć z niego, podaniem ceny i dostępności :c20

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Maniek70 napisał(a):

Nie będę się sprzeczal ale na targach PMA http://wearehq.com/2010/05/sony-to-rele ... hoto-lens/" target="_blank
Ten obiektyw był już prezentowany

Ale to jest mockup, a nie obiektyw...dokładnie to samo było prezentowane w Łodzi, podczas tegorocznych targów foto.