Podziel się wrażeniami!
kupilem a200 z kitem 1.5. roku temu.
mam przedluzke do 3 lat i chce sie pozbyc kita, na zachete gwarancja.
problem polega na tym, ze chce miec tez gwarancje dla siebie na body.
do sie cos z tym zrobic?
oj widze,ze nikt nie zadnego rozeznania w tej sprawie.
sprzedaj kita a gwarancje zostaw dla siebie.
Raczej wątpię aby ktoś był zainteresowany ofertą kit + przedłużona gwarancja http://klubkm.pl/forum/images/smilies/sorry.gif
nie jestem biegły w temacie gwarancji, ale z tego co słyszałem, to gwarancja extra jest na aparat, a nie na obiektyw
Gabrielmrq napisał(a):
mam przedluzke do 3 lat i chce sie pozbyc kita, na zachete gwarancja.
Mam wrażenie, że już czytałem na ten temat. Gwarancja jest chyba na zestaw (jeśli tak było kupione). A więc w razie awarii obiektywu, nabywca powinien odesłać go Tobie, a Ty korzystając ze swojej gwarancji - wysyłasz do serwisu. Ale też mogę się mylić
Tadeusz ma racje
oczywiscie, ze gwarancja jest na zestaw a200k (kit)
naprawialem obiektyw juz pogwarancyjnie, wiec to jest na 100%
2) mysle, ze ludzie, ktorzy sie troche znaja beda woleli kit z gwarancja, bo wszystkie soniacze do a700 wyrywaja zebatki af (po ok roku)
ile jest uszkodzonych, warkoczacych tanich szkiel na allegro tego typu.... (przynajmnej w kilka msc temu widzialem )
wlacznie z tele sigmy 70-300
a gwarancja w ogole zawsze jakies zabezbpieczenie.
3)gwarancje bym sobie zostawil i olal sprawe, ale to moze kogos zachecic i powinienem zebrac troche wiecej kasy za sprzeda.
a w ogole, to temat nam troche zszedl..
jakby ktos mial cynk czy mozna jakis duplikat albo cos.... musze spredaz kit pare gratow i kupic hvl36 conajmniej i chyba sie skusze na minolte 1.7. 50mm poki co.