Podziel się wrażeniami!
Witajcie Dawno tu nie zaglądałem, zaczęły się nareszcie nasze upragnione wakacje i jest czas na pstrykanie zdjęć. Tak sobie pstrykam i pstrykam i zauważyłem ze przydałby mi się statyw. Możecie pomóc przy wyborze? Na co zwracać uwagę. Proszę o odpowiedzi. Z góry dziękuje wszystkim ;*
Alcazar napisał(a):
posiadałem statyw tej firmy jakies 10-12lat temu ale pamietam że szybko się rozsypał i zakupiłem coś solidniejszego co mam do dziś, nie twierdze że dalej mają bublowych powykonawców, najważniejsze żeby Ci słuzył i żebyś był zadowolony...
dzisiaj zamówiłam Velbon Sherpa 600R, już nie mogę się doczekać, jak dojdzie
dzisiaj zamówiłam Velbon Sherpa 600R, już nie mogę się doczekać, jak dojdzie
głowica 3D, moża z czasem dorobię się też kulowej
a statyw ten ktoś mi już polecał na forum
po prawie rocznym użytkowaniu sherpy 600 stwierdzam że sam statyw jest ok
natomiast kapkę marna jest sama głowica i przy dłuższych obiektywach trochę się trzęsie
ale cóż wymagać od głowicy za stówkę
czuję się zadowolona ze statywu , choć ostatnio nawet nie miałam okazji specjalnie się nim pobawić
a ja właśnie dumam nad
Velbon Sherpa 600R i
Velbon Sherpa 803R
i czy warto wydać 100pln więcej za głowicę kulową??? nie wiem bo nigdy z żadnym styczności nie miałam
a obiektywów ciężkich nie mam i raczej nieszybko nabędę
Choć nie lubię statywów, to jednak przy ważnych zleceniach (pomieszczeń) zapożyczam statyw (ukłony dla Lajama) właśnie z głowicą kulową i gdybym miał taki dylemat: 100pln, czy głowica kulowa - nie zastanawiałbym się, tylko wybrałbym głowicę
i nie chodzi mi o ciężkie szkiełka, bardziej o wygodę pracy.
luna1227 napisał(a):
a ja właśnie dumam nad
Velbon Sherpa 600R i
Velbon Sherpa 803R
właśnie, to kolejny problem że Sherpa 803 się nie rozkłada jak pająk...
wydaje mi się to bardzo przydatną funkcją, ponieważ ostatnio bardzo zainteresowałam się zdjęciami makro
a jest takie połączenie statywu 600 i 803?? żeby miał kulową głowicę i rozkładał się jak pająk i jeszcze do tego zmieścił się w kwocie 450pln??
a może ktoś widział głowicę kulową do Sherpa600??