anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Tamron SP AF 17-50mm F/2,8 XR Di II LD Aspherical[IF] warto?

kata-woj
Początkujący

Tamron SP AF 17-50mm F/2,8 XR Di II LD Aspherical[IF] warto?

czy ktoś z Was użytkuje może ten obiektyw?
jak z jego jakością?
współpracą z puszką sony?
serwisem Tamrona w razie awarii?

http://www.tamron.pl/?/content/czytaj/tamron_17-50" target="_blank

w przyszłym roku chciałabym wymienić jeden z kit-ów i na razie szukam czegoś uniwersalnego ze stałym jasnym, światełkiem

16 ODPOW. 16
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Tamrony 17-50 borykają się również z krzywo osadzonymi soczewkami - może być sprawdzony pod względem BF/FF, ale ostrość nie rozkłada się równo tylko np. prawa część jest ok, a lewa już rozmyta.

lemurek-----
Początkujący

więc wychodzi na to ze byłem szczęściarzem a obecnie zadowolonym posiadaczem tego obiektywu...

a tak na marginesie... nawet jeśli się borykają to nie znaczy ze jest to zły obiektyw którego nie należy kupować.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

lemurek napisał(a):

a tak na marginesie... nawet jeśli się borykają to nie znaczy ze jest to zły obiektyw którego nie należy kupować.

Oczywiście, ale nie jest to jedyny sensowny obiektyw jaki można kupić ;)

kata-woj
Początkujący

Lajam bez przetestowania w sklepie nie kupię ;)
zakres dla mnie jak najbardziej :thumbsup: podobny mam w kicie i bardzo sobie chwalę i to światło...

ale to dopiero po nowym roku ;) może w tym czasie pojawi się jeszcze coś nowego?

dzięki za rady!

profile.country.PL.title
Rutek68
Doradca

ach Rutek a już myślałam, że ktoś mi odpowiedział :nauseated_face:

Odpowiedzi z mojej strony nie było, ale przynajmniej coś się ruszyło i już coś wiemy, może jeszcze Ktoś się dopisze :c10

Sony 77 ob.28/2,8; 50-200/4-5,6; 35/1,8; 50/1.7; 135/2,8
profile.country.en_PL.title
Yac-----
Początkujący

Mam od dwóch miesięcy i jestem zadowolony ;) W prawdzie pierwszy egzemplarz miał BF, ale nie było problemu z wymianą i wyborem z kilku innych egzemplarzy.
A sam obiektyw bardzo fajny. Wcześniej miałem 18-55 i skok jakościowy jest spory, a przede wszystkim to światło 2.8 ;))

witsu------
Początkujący

Użytkuję od roku z A700 i A100. Kupowałem w necie u pewnego sprzedawcy, który testuje szkło przed wysyłką i gwarantuje otrzymanie dobrego egzemplarza. Ja taki dostałem. Ostry od pełnej dziury i zero problemów z FF/BF. Jestem bardzo zadowolony, zwłaszcza że w systemowej szklarni nie ma szkła o tym zakresie i świetle. Moim zdaniem bardzo dobre budżetowe szkło.