Podziel się wrażeniami!
TEST: Sony 70-200 mm f/2.8 G
Dziękujemy Marcinie za kolejny ciekawy test.
Bardzo proszę - będą następne.
Ja może jeszcze dodam pare słów w porównaniu do sędziwego MAF 80-200/2.8 (czarny)
SSM jest wolniejszy od 20letniego MAFa ale za to cechuje go wyraźnie lepsza kultura pracy (cichy i nie szarpie więc ptaki nie uciekają podczas ostrzenia ). Na przysłonach 2.8-4 jest ostrzejszy od MAF, w reszcie przysłon jest porównywalny. Minimalna odległość ostrzenia (1.2 vs 1.8m) też nie jest do pogardzenia...dzisiaj się o tym przekonałem focąc wiewiórkę "od spodu" - jakbym miał MAFa to musiałbym się położyć na ziemi, z SSM wystarczyło przykucnąć. Wydaje mi się że SSM ładniej rysuje...
Generalnie mając MAF 80-200/2.8 wydaje mi się, że nie warto wydawać ponad 6tys za nowego SSM...chyba, że trafi się tańsza używka
Mam pytanie, zdecydowałem się na zakup tego modelu obiektywu.
Okazuje się że dostępność jest więcej niż kiepska a jeśli już jest to cena zabija od razu.
I teraz pytanie czy wchodzić w systemówkę ? czy szukać jakiego Tamrona albo Sigmę ?
Mam A900 i chciałbym wyciskać max'a a co się z tym wiąże wybrać właściwy produkt.
Zdaję sobie sprawę że ten model nie jest tani - poradźcie bo mam już teraz sporą zagrywkę...
Pedros napisał(a):
Mam A900 i chciałbym wyciskać max'a a co się z tym wiąże wybrać właściwy produkt.
sadam napisał(a):
Pedros napisał(a):
Moim zdaniem sam odpowiedziałeś sobie na pytanie.