anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Zaprzestanie produkcji Sony 8/500 Reflex

Rokkor
Początkujący

Zaprzestanie produkcji Sony 8/500 Reflex

Czy to prawda, że zaprzestano produkcji Sony 8/500 Reflex - jak podaje Sony na swojej japońskiej stronie? Czy jest to może tylko pomyłka?

7 ODPOW. 7
Rokkor
Początkujący

Jak wynika z najnowszego katalogu obiektywów Sony, niestety jest to prawda. Brak w nim Reflexa! Zatem dobrze zrobiłem, że zakupiłem ten obiektyw jesienią. Obiektyw typu 500/4 G - jeśli w końcu powstanie, będzie "troszkę" droższy :) Tak więc na dzień dzisiejszy górna granica ogniskowej w systemie Sony spada z 500mm do 400mm. Dla mnie jest to trochę niezrozumiałe działanie firmy, podobnie jak brak następcy A700, w sytuacji gdy w tej klasie dobry sprzęt mają Pentax (K5), czy Olympus (E5) - nie wspominając o C i N.

j23znowunadaje
Początkujący

Rokkor napisał(a):

Jak wynika z najnowszego katalogu obiektywów Sony, niestety jest to prawda. Brak w nim Reflexa! Zatem dobrze zrobiłem, że zakupiłem ten obiektyw jesienią. Obiektyw typu 500/4 G - jeśli w końcu powstanie, będzie "troszkę" droższy :) Tak więc na dzień dzisiejszy górna granica ogniskowej w systemie Sony spada z 500mm do 400mm. Dla mnie jest to trochę niezrozumiałe działanie firmy, podobnie jak brak następcy A700, w sytuacji gdy w tej klasie dobry sprzęt mają Pentax (K5), czy Olympus (E5) - nie wspominając o C i N.

Dla mnie jest jak najbardziej zrozumiała: zysk, zysk i jeszcze raz zysk. Aby to osiągnąć muszą sprzedawać jak najwięcej, a co mogą sprzedawać najwięcej? Zabawki dla amatorów.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Rokkor napisał(a):

Jak wynika z najnowszego katalogu obiektywów Sony, niestety jest to prawda. Brak w nim Reflexa! Zatem dobrze zrobiłem, że zakupiłem ten obiektyw jesienią. Obiektyw typu 500/4 G - jeśli w końcu powstanie, będzie "troszkę" droższy :)

pewnie jeszcze troszkę go zostało w magazynach :c20
no i może być tak, że szkło wycofano, by zrobić miejsce dla następcy ?

Rokkor napisał(a):

Dla mnie jest to trochę niezrozumiałe działanie firmy, podobnie jak brak następcy A700, w sytuacji gdy w tej klasie dobry sprzęt mają Pentax (K5), czy Olympus (E5) -

sprzęt mają fajny, ale na szczęście nie dla mnie. Nie ma FF, nie ma zainteresowania z mojej strony :D

j23znowunadaje napisał(a):

Zabawki dla amatorów.

CZ 16-35 2.8, CZ 24/2, 35 1.4, 50 1.4, CZ 85 1.4, CZ 135 1.8, 70-200 2.8 G, 70-400 G, 300 2.8 G, a850/a900
faktycznie - zabawki dla amatorów :smileyhappy:

Początkujący

kris napisał(a):

Zabawki dla amatorów.

CZ 16-35 2.8, CZ 24/2, 35 1.4, 50 1.4, CZ 85 1.4, CZ 135 1.8, 70-200 2.8 G, 70-400 G, 300 2.8 G, a850/a900
faktycznie - zabawki dla amatorów :slight_smile:

Przecież mowa była o następcach A700, czytaj ze zrozumieniem. Te 3 puszki w klasie profi to ma być alternatywa :smileyhappy:

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Dla mnie jest jak najbardziej zrozumiała: zysk, zysk i jeszcze raz zysk. Aby to osiągnąć muszą sprzedawać jak najwięcej, a co mogą sprzedawać najwięcej? Zabawki dla amatorów.

Witam,

Widzę, że bardzo wiele wiesz w temacie. Zapewne jesteś profesjonalistą. Masz jakąś stronę swoją ze zdjęciami? A może pokazać swoje prace tu na forum? Chętnie obejrzę Twoje zdjęcia, zapewne używasz bardzo profesjonalnego aparatu więc zdjęcia będą pierwsza klasa.

Czekam z niecierpliwością,

Pozdrawiam :c37

TMiN-----
Początkujący

Lajam napisał(a):

Witam,

Widzę, że bardzo wiele wiesz w temacie. Zapewne jesteś profesjonalistą. Masz jakąś stronę swoją ze zdjęciami? A może pokazać swoje prace tu na forum? Chętnie obejrzę Twoje zdjęcia, zapewne używasz bardzo profesjonalnego aparatu więc zdjęcia będą pierwsza klasa.

a co to ma do rzeczy w tym temacie wycofanego obiektywu? :c7 czy będziemy też sprawdzać czy jeździmy nowoczesnymi autami i czy używamy profesjonalnych nici do zębów ?

tak dla przykładu powiem ze znam wyśmienitego mechanika samochodowego który nie ma prawa jazdy :smileyhappy:

PS Mam nadzieję że moja wypowiedz nie była niesmaczna :smileyevil:

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

TMiN napisał(a):

Lajam napisał(a):

Witam,

a co to ma do rzeczy w tym temacie wycofanego obiektywu? :c7 czy będziemy też sprawdzać czy jeździmy nowoczesnymi autami i czy używamy profesjonalnych nici do zębów ?

tak dla przykładu powiem ze znam wyśmienitego mechanika samochodowego który nie ma prawa jazdy :slight_smile:

PS Mam nadzieję że moja wypowiedz nie była niesmaczna :evil: kolego Lajam :c9

tak, tak to na pewno o -"Zaprzestanie produkcji Sony 8/500 Reflex"