Podziel się wrażeniami!
Czy to prawda, że zaprzestano produkcji Sony 8/500 Reflex - jak podaje Sony na swojej japońskiej stronie? Czy jest to może tylko pomyłka?
Jak wynika z najnowszego katalogu obiektywów Sony, niestety jest to prawda. Brak w nim Reflexa! Zatem dobrze zrobiłem, że zakupiłem ten obiektyw jesienią. Obiektyw typu 500/4 G - jeśli w końcu powstanie, będzie "troszkę" droższy Tak więc na dzień dzisiejszy górna granica ogniskowej w systemie Sony spada z 500mm do 400mm. Dla mnie jest to trochę niezrozumiałe działanie firmy, podobnie jak brak następcy A700, w sytuacji gdy w tej klasie dobry sprzęt mają Pentax (K5), czy Olympus (E5) - nie wspominając o C i N.
Rokkor napisał(a):
Jak wynika z najnowszego katalogu obiektywów Sony, niestety jest to prawda. Brak w nim Reflexa! Zatem dobrze zrobiłem, że zakupiłem ten obiektyw jesienią. Obiektyw typu 500/4 G - jeśli w końcu powstanie, będzie "troszkę" droższy Tak więc na dzień dzisiejszy górna granica ogniskowej w systemie Sony spada z 500mm do 400mm. Dla mnie jest to trochę niezrozumiałe działanie firmy, podobnie jak brak następcy A700, w sytuacji gdy w tej klasie dobry sprzęt mają Pentax (K5), czy Olympus (E5) - nie wspominając o C i N.
Rokkor napisał(a):
Jak wynika z najnowszego katalogu obiektywów Sony, niestety jest to prawda. Brak w nim Reflexa! Zatem dobrze zrobiłem, że zakupiłem ten obiektyw jesienią. Obiektyw typu 500/4 G - jeśli w końcu powstanie, będzie "troszkę" droższy
sprzęt mają fajny, ale na szczęście nie dla mnie. Nie ma FF, nie ma zainteresowania z mojej stronyRokkor napisał(a):
Dla mnie jest to trochę niezrozumiałe działanie firmy, podobnie jak brak następcy A700, w sytuacji gdy w tej klasie dobry sprzęt mają Pentax (K5), czy Olympus (E5) -
j23znowunadaje napisał(a):
Zabawki dla amatorów.
kris napisał(a):
Zabawki dla amatorów.
CZ 16-35 2.8, CZ 24/2, 35 1.4, 50 1.4, CZ 85 1.4, CZ 135 1.8, 70-200 2.8 G, 70-400 G, 300 2.8 G, a850/a900
faktycznie - zabawki dla amatorów
Dla mnie jest jak najbardziej zrozumiała: zysk, zysk i jeszcze raz zysk. Aby to osiągnąć muszą sprzedawać jak najwięcej, a co mogą sprzedawać najwięcej? Zabawki dla amatorów.
Lajam napisał(a):
Dla mnie jest jak najbardziej zrozumiała: zysk, zysk i jeszcze raz zysk. Aby to osiągnąć muszą sprzedawać jak najwięcej, a co mogą sprzedawać najwięcej? Zabawki dla amatorów.
Witam,
Widzę, że bardzo wiele wiesz w temacie. Zapewne jesteś profesjonalistą. Masz jakąś stronę swoją ze zdjęciami? A może pokazać swoje prace tu na forum? Chętnie obejrzę Twoje zdjęcia, zapewne używasz bardzo profesjonalnego aparatu więc zdjęcia będą pierwsza klasa.
Czekam z niecierpliwością,
Pozdrawiam
TMiN napisał(a):
Lajam napisał(a):
Witam,
Widzę, że bardzo wiele wiesz w temacie. Zapewne jesteś profesjonalistą. Masz jakąś stronę swoją ze zdjęciami? A może pokazać swoje prace tu na forum? Chętnie obejrzę Twoje zdjęcia, zapewne używasz bardzo profesjonalnego aparatu więc zdjęcia będą pierwsza klasa.
Czekam z niecierpliwością,
Pozdrawiam
a co to ma do rzeczy w tym temacie wycofanego obiektywu? czy będziemy też sprawdzać czy jeździmy nowoczesnymi autami i czy używamy profesjonalnych nici do zębów ?
tak dla przykładu powiem ze znam wyśmienitego mechanika samochodowego który nie ma prawa jazdy
PS Mam nadzieję że moja wypowiedz nie była niesmaczna :evil: kolego Lajam