anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

32EX500 a telewizja "n" problem

cortina
Początkujący

32EX500 a telewizja "n" problem

Witam wszystkich w nowym roku i proszę o pomoc:)
Dokupiłem do telewizora dekoder HDTV telewizji "n" i po podłączeniu go do telewizora okazało się, że telewizor zakłóca mi pracę pilota. Pilot zaczyna działać dopiero po około 15-20 minutach (tak, jakby telewizor przestał wysyłać jakiś sygnał). Na początku myślałem, że to problem z pilotem od "n"'ki, ale przy wyłączonym telewizorze dekoder działa bez zarzutu. Czy jest na to jakiś sposób, czy może ktoś spotkał się już z tym problemem?
Będę wdzięczny za pomoc!

Pozdrawiam

5 ODPOW. 5
profile.country.pl_PL.title
ChemicalRider
Początkujący

Posiadam 37EX500 i dekoder Nki i wszystko chodzi bez zarzutu. Wątpię aby Nka pozwoliła sobie na taką gafę, nie wiem właściwie jak Ci pomóc, jak dekoder jest podłączony do TV? Kablem HDMI ? Ustawiłeś na dekoderze, że jest podłączony przez kabel HDMI? - tylko to mi przychodzi do głowy.

cortina
Początkujący

podłączyłem za pomocą kabla HDMI i niestety wiem, że to problem z telewizorem. Spróbuje podłączyć jeszcze za pomocą kabla component, bo jak podłączyłem za pomocą scarta było to samo:(

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Spróbuj wyłączyć "sterowanie HDMI" w ustawieniach telewizora (Ustawienia->Wejścia zewnętrzne->Ustawienia HDMI->Sterowanie HDMI). Jeśli w ustawieniach dekodera jest też taka opcja, to również ją wyłącz. Jeśli nie pomoże, skontaktuj się z serwisem. Możliwe, że dioda od telewizora (albo innego urządzenia, ale nie stwierdzę tego na odległość) jest zbyt mocna i zakłóca pracę urządzeń które są za blisko. Wymiana diody podczerwieni to chwilka.

oldguest
Początkujący

Znaczy kiedyś słyszałem o takiej przypadłości. Jest prawdopodobne, że "zimna" matryca świeci w zakresie podczerwieni (człowiekowi to nie robi różnicy, ale pilotowi tak). Jeśli problem się nie rozwiąże polecam kontakt z serwisem powinni mieć jakieś rozwiązanie.

cortina
Początkujący

Powyłączałem wszystko co się dało tzn, czyjnik oświetlenia, czujnik obecności, itp. zmieniłem kable na Component i dalej nic, dziś mam wizytę serwisu to zobaczymy co zrobią. Faktycznie może to być zimna matryca, bo po "nagrzaniu" telewizora wszystko działa bez zarzutu:0 Dam znać co dalej.
Dzięki!