anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

32W5500 a Internet Video

profile.country.pl_PL.title
a.dzwigalski
Początkujący

32W5500 a Internet Video

Witam.

Chciałbym się zapytać o usługę Internet Video w telewizorze Sony Bravia 32W5500 oraz możliwość obsługi serwisu ipla.

Czemu nie mogę uruchomić tej usługi? Niby na stronie Sony jest informacja o telewizorach, które tę usługę oferują (modele 40 cali), ale na tej samej stronie jest klip informujący o tej usłudze w telewizorach Bravia http://www.youtube.com/watch?v=QuzMXeuHVCk&feature=player_embedded#at=65. Kobiecy głos informuje nas, że wystarczy mieć telewizor Bravia podłączony do internetu aby uzyskać dostęp do serwisów dodatkowych. Na końcu tego klipu pojawia się lista, z której raz jeszcze dowiadujemy się, ze usługa jest dostępna "bezpłatnie w telewizorach Bravia" (załączam plik).

Proszę o wyjaśnienie tej kwestii, bo jest zainteresowany możliwościami jakie daje usługa ipla w telewizorach Sony. Jeżeli nie jest ona dostępna na moim modelu, to proszę mi powiedzieć czy i kiedy będzie dostępna.

Serdecznie dziękuję za pomoc.

5 ODPOW. 5
beata_j1987
Początkujący

Obawiam się, że na twoim modelu telewizora nie będą działać te usługi. Sony nie wprowadza aktualizacji soft-u które dodają funkcje. Tylko te nowsze modele będą wyposażone w tego typu udogodnienia.

cogito.
Początkujący

Niestety trzeba mieć TV z funkcją Bravia Internet Video. Sam fakt, że jest to Bravia nie wystarcza. Ale zamiast zmieniać TV na nowszy (bo seria W i tak jest bardzo dobra) można pomyśleć nad zakupem odtwarzacza BR który by miał obsługę serwisów internetowych a nawet Skype;)

beata_j1987
Początkujący

cogito napisał(a):

(...)można pomyśleć nad zakupem odtwarzacza BR który by miał obsługę serwisów internetowych a nawet Skype;)

To bardzo dobre wyjście z tej sytuacji. W tym wątku możesz dowiedzieć się więcej. http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=203&t=8911

oldboy39
Nowicjusz

Bravia z funkcją Internet Video to melodia od 2010 roku.O wcześniejszych modelach i ich użytkownikach Sony tradycyjnie zapomina.Nawet podłączenie do sieci - zgodnie z oryginalną instrukcją - jest uciążliwe a nawet niemożliwe.Ja np.na Bravii KD-L 40W 5720 łączę się z routerem TP-Link przewodowo i bezprzewodowo (komunikat "polączenie powiodło się) a po wywołaniu z Home internetu widzę na ekranie BRAK SYGNAŁU.Nigdy więcej Sony.W Samsungu czy LG łączę się z interenetem bez problemu i bez dodatkowych kosztownych sprzętów (oczywiście firmy Sony)

cogito.
Początkujący

Nie zawsze jest techniczna możliwość aby dodać do starszych modeli nowe funkcjonalności. Dużo się zmienia i nie jest dziwnym, że nowsze modele łatwiej połączyć z siecią. po prostu branża RVT ciągle się rozwija.

Jeśli myślisz, że na konkurencyjnych modelach z podobnej półki nigdy nie trafisz na jakikolwiek problem to niestety jesteś w błędzie. Urządzenia z jakimi współpracują telewizory (transmitery wifi) muszą być tej samej firmy i Sony nie jest tu wyjątkiem. Ostatnio na jednym z for trafiłem na użytkownika który był dość zawiedziony faktem, że do swojego Samsunga musiał dokupić taki dość drogi transmiter a sprzedawca powiedział mu, że ten TV "ma internet więc powinien go mieć i już". A legendą są już problemy z obsługą różnych formatów plików. Sony uczciwie pisze w specyfikacji że coś nie działa a u konkurencji dowiesz się o tym w praktyce. Wspomniane przez Ciebie firmy szczycą się obsługą mkv. Jeśli zagłębisz się dokładniej w temat dowiesz się że tak różowo nie jest. Wiele plików nie jest obsługiwanych mimo zapewnień sprzedawców, że mkv ma działać.

Nie słucham sprzedawców mówiących, że internet ma być a mkv ma działać bo wiem nieco więcej. Bardzo wiele głównie dzięki temu forum. Sam poczytaj i posprawdzaj fakty a dowiesz się, że Sony wcale nie jest taką złą marką i poważnie podchodzi do swoich produktów ;-)