anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

40EX500 i filmy DivX - jak?

NewNeo-----
Początkujący

40EX500 i filmy DivX - jak?

Witam forumowiczów.
Stałem się szczęśliwym posiadaczem telewizora SONY BRAVIA 40EX500. Chciałbym się dowiedzieć jak można na nim odtwarzać filmy DivX. Podłączyłem pendrive do telewizora , przeglądałem zawartość w menu jednak w folderach gdzie wgrałem film AVI nie było nic na liście- telewizor nie widział plików. Dlatego zwracam się z pytaniem jak można na tym telewizorze odtwarzać filmy bezpośrednio z pendrive. Znalazłem temat z października 2009 viewtopic.php?f=68&t=3910&hilit=divx+usb że nie można oraz nowszy gdzie na końcu jest podsumowanie , że można viewtopic.php?f=93&t=4785&hilit=usb+divx
Pytanie do użytkowników którzy posiadają już ten model jakiś czas- jak i czy się da odtwarzać filmy DivX oraz czy czyta napisy. Czy do odtwarzania trzeba film jakoś przekonwertować?

11 ODPOW. 11
Emilian1972
Początkujący

Nawiązaując do wcześniejszych wypowiedzi NewNeo odnośnie potrzeby dwóch gniazd USB to najnowsza plazma Panasonica VIERA TX-P65VT20 ma 2 gniazda USB i na dodatek wbudowane WiFi. Czyli aż nadto. Podzielam zdanie NewNeo, że telewizor bez wbudowanego WiFi powinien mieć dwa gniazda USB. Jedyna rzecz, że w/w tv Panasonica to jednak wyższa półka cenowa niż EX500. Ale EX500 to pewnie model przejściowy pod tym względem. Pewnie wkrótce większość tv będzie miało wbudowane WiFi albo właśnie więcej gniazd USB.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

EX500 jest modelem ze średniej półki. Jego największym atutem jest jakość obrazu i pod tym względem nie ma równych w jego półce cenowej. Posiada wiele rodzajów wyjść, ale tylko jeden port USB. Nie wiem czy można pod niego zastosować rozdzielacz sygnału USB, byłoby to dobre rozwiązanie.
Porównałeś telewizor dużo droższy, telewizor 3D do telewizora kosztującego kilka razy mniej....
Nie wiem czy gniazda USB są tak bardzo atrakcyjne. Moim zdaniem o wiele bardziej przydają się gniazda HDMI i WiFi. Osobiście zamiast USB wolałbym gniazdko kart SD.