Podziel się wrażeniami!
Witam forumowicze
Zauważyłem ,że ramki mojego telewizora patrząc ,gdy pada na nie słońce sprawiają wrażenie bardzo porysowanych.Wygląda to jakby cienka pajęczyna w barwach tęczy.Przy normalnym oświetleniu jest to niewidoczne.Do czyszczenia używam jedynie miękkich ściereczek,takich jak
do okularów.Ponadto dolna listwa na styku z pionową odkleja się.Szczelina na grubość paznokcia.W biurze obsługi klienta temat został zignorowany,uznany jako norma eksploatacyjna.Ja mam odmienne zdanie,myślałem ,że problem porysowanych ramek i słabej
jakości plastiku dotyczy tylko Samsunga.Myliłem się i zaczynam mieć wątpliwości co do jakości
produktów Sony dostępnych na polskim rynku.Podobny problem zauważyłem w kinie domowym
BDV E 370.
Zapraszam do dyskusji,ewentualnie informacji jak problem rozwiązać
Witam
Najpierw doprecyzujmy: sprawiają wrażenie porysowanych, czy też takie faktycznie są? Bo jeśli są porysowane w wyniku jakichś działań "manualnych" to żaden producent mimo swej przezorności nie obroni TV przed nami samymi.
Ważne jest też kiedy pojawiły się te zarysowania? Były od nowości, czy też powstały po jakimś czasie?
Jest to stosunkowo młody model mimo szybkiego postępu w tej dziedzinie, więc troszkę dziwnie brzmi teoria, że pęknięcia powstały same z siebie.
Czy jest to sprzęt pudełkowy, czy z półki w jakimś markecie?
Po tym co wiemy do tej pory stawiał bym na jakieś uszkodzenia w transporcie sprzętu do sklepu bądź do domu. Od normalnego użytku Sony się przecież nie psuje;)
A na koniec dodam z własnego doświadczenia, że plastik w sony jest naprawdę dobrej jakości. Jego wygląd to kwestia gustu (mi odpowiada), ale to co jest najlepsze to to, że nie łapie kurzu tak bardzo jak przywoływany już samsung.
W tej chwili sprawdziłem godz.19.26-świecąc mocną latarką.Zarysowania są .Zauważyłem ok.tydzień dwa tygodnie temu.W porze zimowej słońce jest nisko i akurat tak pada,że około 40 minut świeci na telewizor.Kupiłem w sierpniu wtedy słońce pada inaczej.Sugerujesz nieostrożność podczas czyszczenia,otóż nie jest czyszczony z kurzu wyjątkowo ostrożnie przy użyciu jak wspominałem dobrej jakośi ścireczkami.Nic nie piszesz o odklejającej się ramce.Chcę nadmienić,że posiadam jeszcze Z 5500,choć ramki są w kolorze stalowym,ale też błyszczące to problem nie występuje.
Telewizor był kupiony w MM.Karton nie otwirany,na telewizorze konkretnie na trzech ramkach była folia ochronna.Na dolnej folii nie było
misiek55 napisał(a):
Telewizor był kupiony w MM.Karton nie otwierany,na telewizorze konkretnie na trzech ramkach była folia ochronna.Na dolnej folii nie było
W EX500 obudowa także jest słabej jakości.Czyszczę ją specjalną ściereczką i bardzo delikatnie a cała jest porysowana.Telewizor kupiony w SC Lublin.