Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam zamiar kupić ten model tv, moje pytanie: czy warto go kupić? czy tez można go porównać z jakimś innym konkurentem na rynku żeby mieć jakieś porównanie np. sharp 40LE820E?
Proszę o cenne wskazówki.
Nie znam tego sharpa, ale przy NX700 możesz mieć problem z dostępnością - ten model na magazynie centralnym nie jest dostępny już od kilku miesięcy.
Został on zastąpiony przez NX710. Moim zdaniem dużo ciekawszy model - dopracowane podświetlenie, 3D, dopracowane połączenie matrycy i przedniego panelu, delikatniejsza ramka.
sadam z dostępczością nie mam problemów kolega ma wejścia wziął by na firmę zaplacę 2700, ale czy można go porównać z jakimś innym modelem np. sharp, samsung, panasonic żeby mozna było z czego wybrać a nie być skazanym na jeden model.
Witaj,
to jest forum Sony, a więc zapewne nie dowiesz się dużo na temat produktów innych firm. Napisz na czym Ci zależy, co oglądasz i co masz podłączone do telewizora. Parę porównań masz tutaj:
http://www.televisioninfo.com/content/Sony-KDL-40NX700-KDL-46NX700-LED-LCD-HDYV-Review-1640/Vs-Toshiba-42ZV650U.htm
http://www.televisioninfo.com/content/Sony-KDL-40NX700-KDL-46NX700-LED-LCD-HDYV-Review-1640/Vs-Samsung-UN46B8500.htm
PS
Przemyśl dwa razy zakup na firmę. Odliczysz sobie podatek VAT, ale z tego co kojarzę nie podlegasz pod przepisy ustawy konsumenckiej, tylko pod przepisy Kodeksu Cywilnego. Wiążę się to m.in. z warunkami gwarancji. Nie jestem prawnikiem - o szczegóły warto zapytać w sklepie lub u osoby kompetentnej w udzielaniu tego typu informacji.
I jak tam OLO, zdecydowałeś się już na któryś z modeli? Bo muszę przyznać, że wymieniony tutaj NX710 wart jest uwagi. Przede wszystkim jest smukły, trójwymiarowy i zaprojektowano go zgodnie z wzornictwem monolithic design.
Mam 46NX710 i go polecam.
Aczkolwiek jak zobaczyłem jaka funkcjonalność ma się pojawić w modelach na 2011 rok, to zaczynam żałować, że nie poczekałem na nowsze modele
A co jest takim hitem w nowych modelach, że nie cieszysz się do końca ze swojego tv?
Dla mnie najistotniejsze nowości to (skopiowane ze strony http://www.sony.pl/product/t46-nx-serie ... e=Overview😞
1. Nagrywanie audycji telewizyjnych na zewnętrzny dysk twardy
2. Inteligentny czujnik obecności — myślący za Ciebie
Przede wszystkim punkt 1
Nie wiem, czy czytałeś na temat tego nagrywania na dysk coś więcej...
Jeśli nie, to podpowiem, że nie jest to takie proste rozwiązanie. Tzn jest proste, bo prosto można sobie coś nagrać, ale odtworzyć materiał można tylko na tv. Nie da się tego samego dysku podpiąć potem pod komputer i przerzucić nagranego materiału. Sądzę, że tutaj ochrona własności intelektualnej okazała się ważniejsza. Pamiętać też trzeba, że tv ma po jednym tunerze każdego rodzaju. Co za tym idzie jak oglądasz coś np z "n" i chcesz to nagrać to nie możesz w tym samym czasie poskakać po kanałach. W moim odczuciu jest to bardzo fajna "wartość dodana" do tv ale strasznego szału nie ma.
Inteligentny czujnik to faktycznie spory plus
Jeśli chodzi o nagrywanie, to w opisie funkcji jest informacja:
"Nagrywanie oglądanych programów telewizyjnych"
Pytanie do kogoś z SONY: czy to znaczy, że jak odejdę od telewizora (przestanę oglądać, w końcu ma być również Inteligentny czujnik obecności), to telewizor przestanie nagrywać ?
Zakładam, że jednak będzie nagrywał, a ja będę mógł sobie w weekend oglądnąć te filmy na które nie miałem czasu wcześniej