Podziel się wrażeniami!
Witam
Kupiłem dzisiaj zestaw startowy 3d starter pack z filmem Klopsiki pospinałem wsio do kupy film do ps3 ustawienia konsoli ta wykryła tv z 3d wsio ok iiii efekt hmmm no głębia jest widać te trzy wymiary natomiast nie uświadczyłem efektów że tak powiem wylewania się obrazu z tv, na szybko szukałem różnych scen w powyższym filmie i nic nie chce się wychylić po za ekran, no po za początkowym logiem sony 3 d, nie wiem może jakieś dodatkowe ustawienia powinienem zrobić w tv aby ten efekt wychodzenia obrazu z tv był. Jako 2 dniowy posiadacz tego tv i 2 godzinny posiadacz 3d starter pack zdaje się nie radze sobie z tym wszystkim. Na co zwrócić uwagę w ustawieniach tv aby uzyskać ten wspaniały efekt wyskakiwania z tv różnych przedmiotów itp. Proszę o wskazówki.
Pozdrawiam
Z moich obserwacji wynika że jak by obiektyw wyskakiwały z telewizora to człowiek zaczyna się męczyć (ponieważ trochę rozjeżdżają się zmysły same oczy mają możliwość mniej więcej wyznaczenie odległości na podstawie kąta patrzenia, a sam obraz pokazuje co innego). Więc efekty nie powinny być za bardzo "wyskakujące".
Z drugiej strony to:
- to czy coś "wyskakuje" czy nie zależy od producenta filmu, ponieważ technologia samego efektu 3D jest podobna do tego w kinie tylko obraz mniejszy (czym bliżej to lepszy efekt).
- np. w grach jak GT5 można sobie regulować 2 rzeczy: efekt głębi, a także to czy obraz będzie bliżej czy dalej nas.
No cóż na razie nie ma kiedy ale jak tylko będzie trochę wolnego wypożyczę kilka filmów i sie obada co i jak z tymi ustawieniami.
Musze jeszcze dopytać się o pewna kwestię konoslę ps3 podpiąłem przez kino domowe Pionieer LX03 do tv tzn. kabel hdmi do kina a z niego kolejny do tv. I teraz tak konsola bez problemu w ustawieniach monitora wykrywa tv jego możliwości odbioru łącznie z 3D, dźwięk ładnie z kina 5.1 leci gry śmigają prze takie podłączenie w 3D bez problemu natomiast filmy już nie co chwile na tv czarny ekran komunikat wykrył 3d i kawałek filmu. Czyżby moje kino domowe w jakiś sposób nie wyrabiało z przesyłem danych zdaje się w kinie hdmi mam w wersji 1.3. Oczywiście bezpośrednie podłączenie konsoli do tv daje prawidłowy obraz przy odtwarzaniu filmów.
athcx napisał(a):
wypożyczę kilka filmów i sie obada co i jak z tymi ustawieniami.
athcx napisał(a):
Czyżby moje kino domowe w jakiś sposób nie wyrabiało z przesyłem danych zdaje się w kinie hdmi mam w wersji 1.3. Oczywiście bezpośrednie podłączenie konsoli do tv daje prawidłowy obraz przy odtwarzaniu filmów.
Ok wielkie dziękuje za pomoc kina nie będę zmieniał fajnie gra wraz z 5.1 jamo . Zrobię jak piszesz z ps3 optyk do kina a hdmi bezpośrednio do tv. Choć to dziwne ze gry na tym kinie w 3d są wyświetlane a filmy już nie, pewnie lecą w mniejszej rozdzielczości i hdmi 1.3 jeszcze wyrabia.
Pozdrawiam