Podziel się wrażeniami!
Czy ktoś wie jakie dokładnie zmiany wprowadza dzisiejsza aktualizacja oprócz tego co jest podane przez producenta?
Niniejsza informacja dotyczy następujących modeli telewizorów:
Ostatnia aktualizacja (z 07.11.2016) spowodowała u mnie problem z przełączanierm kanałów za pomoca klawiatury numerycznej pilota. Po włączeniu TV moge tylko pierwszy raz wybrac inny kanał z kl. numerycznej, potem TV przestaje reagować na przyciski numeryczne (mimo że dioda reaguje na ich przyciśnięcie). Kanały można przełączać za pomocą PROG+ PROG-. Przed aktualizacją wszystko było ok.
Ma ktoś taki problem.
U mnie pilot działa normalnie.
U mnie to samo się dzieje z pilotem co u Maniek73. Przyciski numeryczne nie chcą działać. np. z tvp1, czy tvlublin nie da się przełączyć numerycznymi. Ale już np z National Geo juz moge przełączyc na tvp1. W drugą stronę nie da rady. Aplikacja Video & TV SideView zachowuje sie tak samo jak pilot ręczny, jeśli chodzi o przełączanie klawiaturą numeryczną.
KDL-43W755C
----------------------
Nie wiem co się stało, ale działa już dobrze. Samo się naprawiło.
Cały dzien od aktualizacji miałem jak pisze Maniek73.
Godzina 23:19; 08.11.2016r.
Po każdej aktualizacji radzę wyłączyć tv z napięcia i przycinać kilka razy przycisk power na Tv by pozbawić układów napięcia. Android lubi restart. Nie robić tego do 30min po wgraniu aktualizacji.
W moim TV (KD-75XD9405) po wgraniu aktualizacji v 3.533 telewizor sie wyłaczył i zadnym sposobem nie daje sie uruchomić ponownie. Nie pomaga zaden reset. TV nie reaguje ani na pilota, ani na przyciski na obudowie. Chwilowe (5-10 min) odłaczenie od zasilania nic nie daje. czy ktos ma cos podbnego? Jakieś recepty?
Też mam podobne problemy po tej aktualizacji
Raczej serwis. W smartphonie z androidem można by jeszcze na próbę pod PC wpiac,ale tu brak manewrów.
Nie wiem jak była przeprowadzona aktualizacja,(na Tv czy pendriva)ale jak masz aktualizacje na pendrive to wsadzić go i podłączyć tv do napięcia dopiero. A może poprawi błąd? Taki mały akt rozpaczy.