Podziel się wrażeniami!
Witam,Po podłączeniu karty CI do odbioru telewizji cyfrowej w funkcji "guide" brak jest polskich znaków, zamiast nich są krzaczki. Język i kraj przy instalacji wybrany to Polska. Co jest tego przyczyną - brak obsługi polskich znaków przez telewizor, czy operator kablówki?
To pierwsza sprawa, drugą jest wybór podkładu muzycznego przy odtwarzaniu zdjęć przez USB. Problem polega na tym, że nie mogę ustawić odtwarzania tak, aby utwory leciały po kolei tak jak zapisane są w folderze.
Telewizor przez cały pokaz slajdów odtwarza wkoło ten sam utwór
Witam, Bardzo możliwe, że karta dekoduje te znaki w innym standardzie, niż przyjmuje Sony. Jaki posiadasz telewizor?
Mam kdl 40 NX 700. W biurze kablówki też mi powiedzieli, że to możliwe , najprawdopodobniej telewizor nie obsługuje polskich znaków. I bądź tu mądry
Telewizor może obsługiwać polskie znaki, ale moduł może to robić w niekompatybilnym systemie. Niestety nie ma standaryzacji w tego typu urządzeniach.
ok, znaczy to, że muszę się z tym pogodzić, a co z drugim problemem ( odtwarzanie podkładu muzycznego przy pokazie slajdów z usb?)
Z tymi slajdami nie za bardzo rozumiem. Masz zdjęcia i muzykę na USB. Puszczasz pokaz slajdów, załączasz muzykę i co dalej?
problem polega na tyn, że w folderze na USB jest cała płyta z muzyką ( np. 11 utworów), a podczas pokazu slajdów odtwarzany jest w kółko jeden utwór z tych 11-u. Nie mogę ustawić odtwarzania tak aby odgrywane były po kolei wszystkie utwory.
Nie mam możliwości sprawdzenia tego w tym momencie, ale jedna rzecz przychodzi mi na myśl. Utwór powinien powtarzać się, jeśli wybierzesz jeden kawałek. Jeśli wskażesz cały folder, powinny odtwarzać się wszystkie kawałki. Jak sprawdzę, to dokładniej napiszę.