Podziel się wrażeniami!
Witam.Pupilem trzy dni temu telewizorek do pokoju dziecinnego.I rozczarowanie-telewizor ze względu bezpieczeństwa nie można postawić wyżej (ja postawiłem 1 m .nad podłogą).Obraz jest niemożliwy do oglądania (czarny,niewyraźny).Kąt widzenia w pionie wyklucza go z użytkowania także w kuchni.Chciałem postawić go wyżej.Na wysokości wzroku można oglądać.Dzisiaj idę oddać do sklepu.Co dziwne w instrukcji obsługi nie ma mowy o kącie widzenia.Pozdrowienia z Legnicy. :smileytwisted:
Rozumiem, że w sklepie pytałeś o to?
Jako rozwiązanie możesz zastosować jakiś wieszak umożliwiający odchylenie TV od ściany.
BX200 to jeden z najtańszych i najmniej zaawansowanych telewizorów (jeszcze HD Ready). Jeśli poszukujesz obrazu bardzo dobrej jakości, musisz zainwestować w lepszy model. W tym telewizorku możesz się jeszcze pobawić w ustawieniach, na pewno poprawi to jakość obrazu. Co do wieszania na ścianie, przy takich modelach powinno się stosować wieszaki o których wspomniał Sadam - czyli z możliwością odchylenia.
Dzięki .W sklepie RTV euro AGD odmówili zwrotu .Kierownik przekazał informację ,że w całej ich sieci nie można zwracać laptopów, telewizorów itp.Od zakupu minęło 3 dni.Chyba skorzystam z podpowiedzi i powieszę go na ścianie -odchylając.Nie wiedziałem ze Sony taki badziew produkuje.Z marki Sony mam; LCD Bravia 32'.DVD sony.wieżę Sony i dotychczas się nie zawiodłem.Jeszcze raz dziękuję za podpowiedz ,pozdrowienia z Legnicy i Zdrowych Świąt .
To sklep też się nie wykazał swoim podejściem. Każda firma ma w swojej ofercie produkty mniej i bardziej zaawansowane technologicznie. Telewizory z tej półki cenowej są mniej zaawansowane technologicznie, co rzutuje na rzeczach o których piszesz. I to niezależnie od firmy. Oczywiście, telewizory innych producentów mogą mieć lepsze kąty, ale za to coś innego będzie nie tak jak się wymaga. Chcąc kupić sprzęt o lepszych parametrach, trzeba wydać więcej....
Czasami Klient nie daje Ci szans - ma być najtańszy , a później jest rozczarowanie
Niestety nie wszyscy potrafią dobierać sprzęt pod swoje oczekiwania. Czasami kupując sprzęt ludzie nie patrzą na cenę i parametry, a na markę. Doskonałe odzwierciedlenie takiej sytuacji można zaobserwować w przypadku sprzedaży sprzedaży samochodów.
Moim zdaniem w większości przypadków wpływ na takie decyzje mają przesadzone reklamy i brak odpowiedniej wiedzy kupującego. Nie każdy musi być mistrzem w każdej dziedzinie, tu powinien pomóc sprzedawca. Ale nie każdemu można pomóc i nie wszędzie można trafić na solidnego sprzedawcę... Jak czasami jestem w jakiś marketach i słyszę co ludzie opowiadają... Dlatego też watro kupować w pewnych punktach.
Śmieszny przykład. Kuzyn chciał kupić telewizor. Koleś myśli, że na wszystkim się zna, że jest najmądrzejszy - wiadomo o co chodzi. No i co, poleciłem mu HX900 - klasa sama w sobie (i nagroda EISA). On ze dwa tygodnie chodził po sklepach w Poznaniu, porównywał różne modele itd. Chciał na siłę znaleźć tańszy telewizor, a lepszy niż HX900. Wszystko, żeby udowodnić że to on ma racje. W końcu trafił do Media Saturn. Tam koleś proponował mu porównanie HX900 do Panasonica Viera - cena 5.5tys. Telewizory stały na innej półce, leciał na nich inny materiał. Skupili się na ustawieniach w Panasonicu, nie ruszając HX900. Proste - sprzedawca wcisnął tańszą Vierę. W tamtym tygodniu przejeżdżał przez moją miejscowość, wpadł na kawkę i przy okazji pochwalić się. Oczywiście moja W5500 była akurat uruchomiona. Ten mówi, że u niego obraz żyleta, wszystko ostre, Blu ray świetny - a nie jak na HX900 i na W5500 która stałą obok nas. Chwilę pogadaliśmy, powiedziałem mu swoje zdanie i wytłumaczyłem mu znaczenie ustawień. U siebie mam oraz stonowany, ciemny, naturalny - wszystko aby nie męczyły się oczy. Aby udowodnić mu swoją tezę, wrzuciłem na Discovery Showcase HD (jeden z najlepszych kanałów HD z satelity). Ustawiłem ostrość na max, włączyłem ulepszacze itd. Takiej miny tego człowieka jeszcze nie widziałem. Zrozumiał, że został zmanipulowany w Saturnie, przyznał mi racje, a po pytaniu ile dał za Panasonica (5.5tys zł) i porównaniu do kasy jaką dałem za W5500 (trafiłem okazyjnie za 1.8 tys zł) - skończył kawę, pożegnał się i wyszedł.... Podejrzewam powrót do Media Saturn
Sorry, ale nie do końca chce mi się w to wierzyć co pisz pechowy nabywca
Co prawda Seria BX to teraz najniższe modele z oferty 2009/2010, ale parametrami i wyposażeniem bije mi na głowę mojego 20'' malucha KDL-20S4000 z 2007 roku, a ten na standardowych ustawieniach świeci normalnie (extra), bo w trybie Żywy nie da się oglądać dłużej nienaturalnie przesyconych kolorów.
Co do HD Ready - jest tak jak powinno być - full HD to nie będzie nigdy, bo ta rozdziałka w telewizorach zaczyna się od 32'' cali u Sony.
Widziałem go w salonie (tego BX-a) z 3 tygodnie temu przy włączonym standardowym sygnale (bez zabajeżeń, takich jak sygnał z BD czy reklamówki w HD) i nie wiem o co kaman ??? - świecił bardzo dobrze, jak na Bravię przystało.
Minęły ponad 3 lata od premiery mojego modelu, więc chociażby są w nowych TV już nie matryce Bravia Engine , ale Bravia Engine II, mają MPG4, USB, więc to nie może być "złom" porównywalny np. do monitora LCD z tunerem TV.
Kolego 53jaro jeśli, chcesz umieszczę fotki obrazu 3 letniej Bravii 20'' i stojącego na przeciwko monitora LG z tunerem TV (na co dzień podłączonego do PC) - dla porównania obraz z kablówki analog i cyfrowego DVB-T, zrobione starym dobrym kieszonkowcem DSC-P200, będziesz miał obraz "przepaści" między samym TV a LCD+TV w ustawieniach standard na tym samym kanale.
Jak pisze Zimny - albo trefny egzemplarz, albo przyjąłeś założenie że seria BX musi świecić tak samo lub lepiej od twojego 32''-ca (nie napisałeś z jakiej serii), też mam 32''W w dużym pokoju i gigantycznej różnicy w obrazie nie ma, więcej maluch ma swoje plusy, bo to samo na większej przekątnej w analogu jest dosyć rozmazane, co jest dosyć irytujące momentami.
Co do Euro, sorry, ale byłem w tym sklepie dosłownie raz, w grudniu 2008 i więcej mnie tam nie widzieli, ceny z kosmosu i wszystko upchane jak w wagonie z ... kurami, więc może nie miałeś warunków aby się mu dobrze przyjrzeć, a przekręt z brakiem możliwości oddania towaru jest na prawdę Mega.
Tak to jest - zawsze powtarzam wszystkim znajomym proszącym o poradę co do TV, czytać net i porównywać parametry na stronach producentów. Odpicowany zakątek z TV w marketach (również w kwestii oświetlenia, czy ustawień w trybie sklepowym z np. podbiciem parametrów i szybkim resetem TV) ma przyciągać i na siebie zarabiać i nigdy nie będzie ściana TV w markecie optymalnym miejscem gdzie twój wybrany (świadomie) TV z dziesiątkami konkurentów po prawej i lewej stronie , będzie świecił lepiej od nich.
Dopiero w docelowym w pomieszczeniu będzie się prezentował tak jak powinien, gdzie pogra przez następne lata.
Nie ma co się obrażać na Sony, małe telewizorki nawet serii BX to nie jest jest złom i w swojej klasie są dobrym sprzętem. Czekam czy wrzucić fotki.
Tomasz