anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Bravia 40S4000 a obraz z dekodera UPC

profile.country.en_GB.title
tymonski
Początkujący

Bravia 40S4000 a obraz z dekodera UPC

Witam.

Nie wiem już co zrobić z moim problemem, więc postanowiłem napisać na forum, może ktoś z was będzie wiedział co jest grane.

Chodzi o 40s4000 i dekoder "UPC Mediabox HD z nagrywarką" (ten płaski). Podłączone są kablem HDMI na wyjście w telewizorze HDMI nr 2. I teraz sytuacja wygląda następująco:

Włączam tv, włączam dekoder (kolejność nie ma znaczenia) i na telewizorze wybieram źródło obrazu na drugie HDMI - czyli tam gdzie jest podłączony dekoder. Na telewizorze kanał się zmienia, ale obraz z dekodera UPC się nie pojawia.

I teraz uściślę, że nie jest tak, że w ogóle nie mam obrazu z UPC, bo bym telewizji nie mógł oglądać. Po prostu w połowie przypadków obraz pojawia się od razu bez problemu (wyskakuje okieneczko "1080i" i pojawia się obraz), a w drugiej połowie obraz się nie pojawia i muszę kombinować aż złośliwy martwy sprzęt zaskoczy - wyłączyć dekoder, wyłączyć tv, włączyć tv, włączyć dekoder, zmienić źródło na TV, znów wybrać źródło na HDMI - i tak w kółko w dowolnej kolejności. Aż łaskawie zaskoczy. A czasami to nawet pojawi się na ekranie żółty napis by sprawdzić podłączenie bo nie ma sygnału.

Czyli podsumowując, zamiast normalnie załączyć obraz z dekodera, telewizor czasami wydziwia.

W biurze obsługi Sony powiedzieli, żeby to pewnie wina dekodera i żeby uaktualnić mu oprogramowanie. Ale on ma najnowsze, bo kontaktowałem się z UPC (soft jest uaktualniany w trybie czuwania nocą) i oni odsyłają do Sony.

Może macie jakieś rozwiązanie?

Tymon.

10 ODPOW. 10
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

To walcowate coś przy kablu pełni różne funkcje. Często po prostu jest to chwyt marketingowy, a w innych przypadkach zależy od budowy kabla. Generalnie nie ma większego znaczenia czy jest czy nie ma. Są kable bez tego walca posiadające bardzo dobre parametry, a są i takie same gorsze. Nie ma reguły.
Spróbuj jeszcze przywrócić ustawienia fabryczne i wyłączyć na ok 10 min telewizor. Później ponownie podłącz.
Czy Twój telewizor jest jeszcze na gwarancji? Jeśli pod porty HDMI działają inne urządzenia, to HDMI masz sprawne.