anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Bravia KDL-40NX800 brak dostępności - tragedia

mircek-----
Początkujący

Bravia KDL-40NX800 brak dostępności - tragedia

Witajcie, jestem nowym forumowiczem.

Tuż przed rozpoczęciem Mistrzostw FIFA przeanalizowałem wszystkie modele TV z Sony i zdecydowałem się na zakup 40NX800.

Na czas mistrzostw Sony wprowadziło promocje z obniżką cen a także dodatkowe suveniry w postaci czy piłki albo plecaka. No i co w przeciągu jednego dnia wymiotło najatrakcyjniejsze modele ze Sony Center. Dodatkowo promocja 5 lat gwarancji na telewizory Sony do dnia 14.07.2010 bez dopłaty zrobiły swoje.
Jestem z Rzeszowa i niestety w dniu otwarcia mistrzostw wymiotło te telewizory nota bene będące w minimalnych ilościach z Sony Center.
Znalazłem taki telewizor w Media Expert w nowym Sączu w porównywalnej cenie ale niestety ze standardową Gwarancją.

Mistrzostwa dobiegają końca, promocja 5 letniej gwarancji w Sony Center kończy się 14-go lipca. Mistrzostwa Świata też. Jak dla mnie to jakieś totalne nieporozumienie robić promocje gdy nie ma odpowiedniej ilości sprzętu, no chyba żeby wyzbyć się starociu. W sklepach Sony Centrum na podkarpaciu nadal nie ma 40NX800, a co więcej sprzedawcy nie mają zielonego pojęcia kiedy mogą dotrzeć te telewizory do sklepu i każą dzwonić co drugi dzień by dowiedzieć się czy już dotarły.

Może technicznie Sony są wspaniałe ale sposób dystrybucji jest fatalny.

Dalej czekam na dostawę i zamówiłem 1 sztukę w sklepie, ale mam nadzieję że dotrze to na mecz finałowy...

10 ODPOW. 10
oldguest
Początkujący

U nas jest. Wysłać DHL-em? Jakiś gadżety też się jeszcze uchwały.

Jedna podstawowa sprawa Promocja trwa do 11.07.2010 i do tego dnia trzeba zrealizować zakup a nie zamówienie.

mircek-----
Początkujący

...no widzisz podkarpacie gorsze, ale warunkiem jest 5 letnia gwarancja ! A gadżety się przydadzą... DHL może być byle powyższy warunek był spełniony. Płatność internetem z BPH w sekundę...

oldguest
Początkujący

:smileyarrow: PW

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

mircek napisał(a):

Jestem z Rzeszowa i niestety w dniu otwarcia mistrzostw wymiotło te telewizory nota bene będące w minimalnych ilościach z Sony Center.

Te Mistrzostwa - co się działo :D Niestety już po - najbliższe Mistrzostwa może odbędą się w Polsce - pewnie też będzie szał :shock:

mircek napisał(a):

No i co w przeciągu jednego dnia wymiotło najatrakcyjniejsze modele ze Sony Center. Dodatkowo promocja 5 lat gwarancji na telewizory Sony do dnia 14.07.2010 bez dopłaty zrobiły swoje.

Atrakcyjne ceny za dobre telewizorki i 5 lat gwarancji zrobiło swoje.. Ciekawe kiedy będą kolejne promocje...

mircek napisał(a):

Tuż przed rozpoczęciem Mistrzostw FIFA przeanalizowałem wszystkie modele TV z Sony i zdecydowałem się na zakup 40NX800.

NX800 to był jedyny model który Cię zainteresował? Dobry wybór, fajny telewizor. Jeśli miałbym wybierać, również brałbym go pod uwagę.

Ravi-----
Początkujący

Jak dobre promocje to siłą rzeczy najciekawsze modele sprzedają się stosunkowo szybko, zwłaszcza, że sporo osób, ze względu na mistrzostwa zdecydowało się na wymianę odbiornika. Z drugiej strony od czego jest sprzedaż wysyłkowa ;)

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Ravi napisał(a):

(...)zwłaszcza, że sporo osób, ze względu na mistrzostwa zdecydowało się na wymianę odbiornika(...)

Ile dziedzin gospodarki napędzają takie mistrzostwa :D Szkoda tylko, że już się skończyły... Teraz "tylko" Liga Mistrzów i szlagiery krajowych lig... Może w trakcie ruszy telewizja 3D w polskiej lidze, chociaż poziom rozgrywek jest na dosyć niskim poziomie...

PePeush
Początkujący

Zimny napisał(a):

Może w trakcie ruszy telewizja 3D w polskiej lidze, chociaż poziom rozgrywek jest na dosyć niskim poziomie...

nie wiem co jest śmieszniejsze: 3D w polskiej lidze czy jej dość niski poziom :D mamy tu chyba niepoprawnego optymistę :D

Ravi-----
Początkujący

Ligę mistrzów w 3D to jeszcze rozumiem, ale na polską raczej bym nie liczył, każdy optymizm powinien mieć jakieś granice ;) Swoją drogą wiadomo już kiedy pojawią się mecze z mundialu w 3D? Bo chyba jakoś po mistrzostwach miały być wydane na niebieskim krążku.

Tatras
Początkujący

Panowie w maju br. zostaliśmy trzecim Państwem w Europie w którym to zdecydowano się na transmisję ligi w 3d. Jako pierwsi na samym początku roku zdecydowali się Anglicy, następnie Niemcy, a w maju kibice polskiej ligi byli świadkami "rewolucyjnego" wydarzenia.