anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

DLNA-bez zaklęć i czarów

3943-----
Początkujący

DLNA-bez zaklęć i czarów

Witam
Czytając to forum można dostać niezłego "olśnienia"
nie przytaczam przykładów bo nie mam zamiaru nikogo obrazić ale jest tego.
Ustalmy jedno do działania sieci dlna potrzebujemy:
1 komputer / z zainstalowaną aplikacją media server zgodną ze standardem DLNA
2 połączenie /kabel wi/fi lan itp.
3 telewizor/ z gniazdem sieciowym dlna
4 Opcjonalnie dołączamy inne urządzenia (ps3; dyski sieciowe itp)
Myślę że rozpisywanie się na temat, podłączania się za pomocą "opcjonalnych" urządzeń jest wałkowany wszędzie i niejednokrotnie opisywany jako jedyny możliwy co oczywiście jest bzdurą
Jeśli przyjąć punkty 2i3 za absolutną konieczność pominąć urządzenia opcjonalne pozostaje punkt 1 i to też w połowie bo komp być musi.zajmijmy się więc brakującym elementem
Pisanie na temat serverów które czegoś nie obsługują to strata czasu i zaśmiecanie
forum.Server musi koniecznie obsługiwać foty muzykę i filmy z napisami.
Ja mam oczywiście faworyta Wild media server ale wiem że po pierwsze
nie zjadłem wszystkich rozumów i może dowiem się coś więcej o WMS
a może ktoś ma inną wypróbowaną aplikację
Pozdrawiam

7 ODPOW. 7
3943-----
Początkujący

Witam
Czysto w celu uzupełnienia
Na stronie sony podany jest oczywiście jeden z opcjonalnych sposobów podłączenia TV
Jeśli ktoś nie posiada routera to wcale nie jest zmuszony aby go kupować, tu zdecydowanie tańszym i raczej prostszym rozwiązaniem będzie np dołożenie kompowi karty sieciowej (cena paczki papierosów)i przeprowadzenie kabelka prosto do Tv
Oczywiście jest to znowu tylko jedna z wielu opcji ale raczej na pewno najtańsza,i raczej najprostsza w konfiguracji.
miłej zabawy i pozdrawiam.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Proponuję poczytać forum. Większość sposobów konfiguracji jak i ustawień została już od podstaw omówiona. Również połączenia omijające router.

3943-----
Początkujący

Witam
Czytałem i wyczytałem tyle że przydatne i prawdziwe informacje są wymieszane z fanaberiami których aż szkoda przytaczać .Mam też pewność że ludzie próbując rozwiązać jakiś problem nie ograniczają się do jednego forum a na niektórych tu miejscami też można wyczytać wypowiedzi w stylu: musisz kupić dysk sieciowy ;musisz kupić PS3;musisz mieć router;musisz zainstalować (i tu program),wszystko zależy od tego czym dysponujesz i co chcesz osiągnąć.
przykład- proszę mój:
za wzmacniacz i same przednie głośniki licząc razem zapłaciłem więcej jak za telewizor. Myślisz że jestem zainteresowany serwerem DLNA albo podłączeniem tego przewodami zapewniającymi nawet najczystsze stereo, jeśli materiał wyjściowy to DTS albo zwykłe 5;1.Teraz łatwo będzie zrozumieć że te odpowiedzi są ale w 5 tematach i mówiąc najdelikatniej między mało trafnymi wypowiedziami.Celowo założyłem nowy temat żeby ktoś kto w niego wchodzi nie musiał szukać po forach i między wierszami podstawowych odpowiedzi.Widzę Zimny że naprawdę często pomagasz w konkretnych sprawach, ja starałem się zebrać podstawy tematu w jednym miejscu.
Pozdrawiam

Zimny_
Użytkownik

Zgadzam się z Tobą. Tylko na pewno zdajesz sobie sprawę, że np. w jednym połączeniu możemy spotkać się z wieloma przypadkami różnych problemów, różnych konfiguracji i stąd: odpowiedzi są ale w 5 tematach

a czasami nawet i więcej. Jest mnóstwo przypadków, gdzie nie ma "złotego środka" na wszystkie problemy. Czytałem i wyczytałem tyle że przydatne i prawdziwe informacje są wymieszane z fanaberiami których aż szkoda przytaczać

Do forum ma dostęp każdy. Taka jest istota forum. Z moich obserwacji wynika, że rozmowy nie są cenzurowane, nie są wybierane najciekawsze wypowiedzi i tylko one pozostawione. Każdy kto chce, może wpisać się w historię forum i ona taka pozostanie.
ja starałem się zebrać podstawy tematu w jednym miejscu.

OK. Pomysł jak najbardziej trafny. Jeśli będzie trzeba, pomogę :c22

3943-----
Początkujący

Witam
Zimny mam szatański pomysł ale to nie tu
Może sam coś podpowiedz bo nie wiem jak to ukosić.

Zimny_
Użytkownik

"Szatański pomysł" - teraz zżera mnie ciekawość :c18
Zastanawiałem się nad tym jak to zebrać w jedno miejsce. Mam mały plan, wieczorem usiądę i popiszę.

3943-----
Początkujący

Witam
Jakbyś tak w przybliżeniu który to wieczór?
:c39
Pozdrawiam