Podziel się wrażeniami!
W menu brak jest ikonki VIDEO . Jako , że standard DLNA przewiduje podłączenie poprzez LAN ETH - przesył grafiki , muzyki i video - czy można liczyć na aktualizację
Z4500 nie ma możliwości odtwarzania filmów przez DLNA. Mam W4500 z taką samą funkcjonalnością jak u Ciebie. Z tego co czytałem Sony nie planuje aktualizacji softu, chociaż kto wie...
cyt.
Zimny
Z4500 nie ma możliwości odtwarzania filmów przez DLNA.
Wiem , że poprzez ETH LAN i USB - brak mozliwości odtwarzania VIDEO
Jednak zastanawiam się - czy aktualizacja oprogramowania może zapewnić taką możliwość. Czym spowodowane jest to ograniczenie.
ps. radzę sobie poprzez inne złącza D-SUB , HDMI z jednoczesnym korzystaniem z internetu na ekranie TV --- ale to jest kabelkologia , której miałem zamiar się pozbyć -- skoro TV ma STANDARD DLNA
Dziekuję za brawa. Narazie nie ma aktualizacji do tego poziomu DLNA. Czym są spowodowane? Może ograniczenia technologiczne, może skomplikowaniem softu...
ps
Waldemar napisał(a):
radzę sobie poprzez inne złącza D-SUB , HDMI z jednoczesnym korzystaniem z internetu na ekranie TV
Zimny napisał(a):
Narazie nie ma aktualizacji do tego poziomu DLNA. Czym są spowodowane? Może ograniczenia technologiczne, może skomplikowaniem softu...
Rozwiązanie z wideo po DLNA jest możliwe od modeli z tamtego roku. Jednak wspiera chyba tylko jeden format. Żeby odbierać inne, trzeba korzystać z programu transdekodującego filmy. W modelach poprzednich nie było takiej możliwości. Więc może to nie jest takie proste jak się wydaje...
PS
Na zdjęciach widać, że masz strasznie małą rozdzielczość, albo ustawione kolosalne ikony. Ni próbowałeś czegoś zmieniać? I druga sprawa, jaki to jest system operacyjny?
Zimny napisał(a):
Rozwiązanie z wideo po DLNA jest możliwe od modeli z tamtego roku. Jednak wspiera chyba tylko jeden format. Żeby odbierać inne, trzeba korzystać z programu transdekodującego filmy. W modelach poprzednich nie było takiej możliwości. Więc może to nie jest takie proste jak się wydaje...
Zimny napisał(a):
PS
Na zdjęciach widać, że masz strasznie małą rozdzielczość, albo ustawione kolosalne ikony. Ni próbowałeś czegoś zmieniać? I druga sprawa, jaki to jest system operacyjny?
Waldemar napisał(a):
:c18 ,
Jednak ten drobiazg (niepełnego DLNA po ETH LAN przesył VIDEO) komplikuje pełne wykorzystanie , bez dodatkowego nakładu finansowego............![]()
Waldemar napisał(a):
Notebook użyty do prób posiada 10" matrycę z rozdzielczościa 1280x1024 , a ikony na TV robią wrażenie dużych. SO , to Linux (część ikon pełni rolę folderów)
Zimny napisał(a):
Lenistwo daje popalić...
Chyba kolejna choroba cywilizacyjna