anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Dostępna aktualizacja serii W5500 W57xx

profile.country.pl_PL.title
swiatlo6
Poszukiwacz

Dostępna aktualizacja serii W5500 W57xx

Na stronie Sony pojawiła się aktualizacja do wersji PKG1.570EA :thumbsup:

http://support.sony-europe.com/TV/downloads/downloads.aspx?site=odw_pl_PL&m=KDL-32W5740&f=FW_Bravia1570EA

92 ODPOW. 92
oldguest
Początkujący

W menu jest opcja od pojedynczych numerów kanałów. Jeśli jest włączona to telewizor przyjmuje tylko jedną wartość.

lukaszek811
Początkujący

CS Bielsko jesteś wielki dzięki wielkie.Wszystko działa jak trzeba a już się bałem że jest coś nie tak wielkie dzięki CS Bielsko :c4 :c4 :c4 :c4 :c4 :c4

swiatlo6
Poszukiwacz

Na stronie Sony pojawiła się aktualizacja do wersji PKG 1.750EA :D
http://support.sony-europe.com/tvhc/downloads/downloads.aspx?site=odw_pl_PL&f=FW_Bravia1750EA&ch=1&m=KDL-32W5500

Maciejek
Początkujący

Dostępna aktualizacja (1.750) wyrządziła wiecej złego niż dobrego. Odkąd posiadam ten TV nie miałem takiej frustrującej usterki. Otóż objawia sie to utratą sygnału na 1- 2 sek. podczas przełączania kanałów cyfrowych (w trybie cyfrowym TV DVB-T) później odbiór jest jak najbardziej stabilny. Dodam iż problem wystąpił natychmaist po aktualizacji. Napisałem do pomocy technicznej, ciekaw jestem czy da się to jakoś poprawić. :c69 Ech teraz to już się dwa razy zastanowię nad uaktualnianiem softu, a tak było pięknie :c8

martin805
Początkujący

U mnie dokładnie nastąpiło to co u użytkownika "Maciejek"! Po przełączeniu kanału następuje zanik sygnału 1-2 sekundy, po czym sygnał wskakuje na 100% i jest wszystko OK. Dodatkowo co mnie niesamowicie zdziwiło podczas wyłączenia TV klawiszem na pilocie(zielony) obraz zniknął, czerwona kontrolka standby się zapaliła a w głośnikach leciał nadal głos z programu TV !!!! Do tego strasznie powolne działanie "info" w trybie DVB-T. Odradzam wszystkim tę aktualizację i oczekuję na poprawkę, bo to co teraz wydali to istna kpina. A było tak dobrze...Pozdrawiam i przestrzegam przed aktualizowaniem.

Maciejek
Początkujący

Polecam pisać do pomocy technicznej SONY i zgłaszać problem może zmobilizuje ich do wydania kolejnej, mam nadzieję, że już bez "bugów" wersji softu. Piszcie!

ps. Poinformuję co mi odpowiedzą (na razie otrzymałem: standardowo przywrócenie ustawień fabrycznych - oczywiście nic to nie dało). :c9

Maciejek
Początkujący

Odpowiedź, której można się było spodziewać:

"...Nawiązując do Pana pytania pragnę przekazać, iż w tym przypadku urządzenie powinno zostać przekazane do Autoryzowanej Stacji Serwisowej w celu dokonania specjalistycznej ekspertyzy, umożliwiającej wskazanie powodu takiego zachowania telewizora...."

Póki co odpuszczę to sobie godząc się na tą frustrującą usterkę niż podróż telewizora kurierem do serwisu, który może go odesłać nic nie stwierdzając.

Liczę, że jeszcze pojawi się kiedyś (może za rok) kolejna aktualizacja, która rozwiąże ten problem.

oldboy39
Nowicjusz

Coraz częściej obserwuję rozmienianie "na drobne" marki Sony,przynajmniej w telewizorach.Opisane tu przygody z aktualizacją softu,z podłączaniem starszych (?) rocznych modeli do internetu,nagminne odstępstwa od opisanych w instrukcji procedur,do rzeczywistości,nagminna sugestia "mędrców" Sony dot.oddania sprzętu do serwisu,że o ostatnim incydencie z masową naprawą Sony Bravia mających tendencje do samozapłonu,każą potencjalnym nabywcom sprzętu rtv do poważnego zastanowienia się nad wyborem marki.

cogito.
Początkujący

To jaka będzie marka w znacznej części zależy od odbiorców czyli od nas:) Nikt nie chce zapłacić za TV od Sony więcej niż za podobny model od konkurencji a potem pojawiają się zarzuty o kiepskie wykonanie, częste wizyty w serwisie, inne wady. Czyli dokładnie tak samo jak u konkurencji. A może nawet nadal nieco lepiej niż u nich. Sony przyznało się do wadliwych komponentów w starszej serii. Przykładów odwrotnego zachowania u konkurencji można wymienić sporo. Nadal z marką nie jest źle. Wiadomo, że nie można zrobić telewizora taniej a jednocześnie na lepszych podzespołach. Musi tu być jakiś kompromis. To jak daleko firma się posunie zależy od wymagań jakie jej postawimy. Wg mnie lepiej kupić produkt z wyższej serii (dużo pewniejszy jeśli chodzi o jego działanie i wykonanie) niż kilka razy zmienić jakiś podstawowy model.

Pozdrawiam
cogito

oldguest
Początkujący

Lekceważenie widać już po opisie zawartości aktualizacji: "This software update provides latest improvements and is recommended for all users". W zasadzie go nie ma...
Po wykonaniu aktualizacji nie zauważyłem żadnych zmian... Może dlatego, że jakieś 2-3 miesiące temu tv przestał mi odbierać cokolwiek z dvb-t. Tydzień temu majstrowałem przy anetnie (kierunek Raszyn) i złapał mi jedynie Polsat HD. Czy ktoś z Wawy łapie inne kanały dvb-t?

Chwilowe zaniki sygnału miałem jakieś 1,5 roku temu, zaraz jak uruchomili nadawanie dvb-t. Do momentu całkowitego zaprzestania odbioru (nadawania?) ww 3 miesiące temu nie było z tym problemów. Natomiast wcześniej nie było zaników przy przełączaniu na TVP Info, może więc nie jest to błąd w sofcie tylko kolejne testowe zmiany nadawcy?

Info/guide działa rzeczywiście koszmarnie wolno :(

Co do statusu marki - co się produkuje to jedno, a jak później traktuje się użytkowników to druga strona medalu. Zalecenie przywiezienia tv do serwisu to de facto spuszczenie klienta na drzewo... A wystarczyłoby wskazanie co mógłby sprawdzić, zmienić, czy nawet wskazanie na czynnik zewnętrzny (nadawcę) jeśli ma związek. Mam 52 cale i z tego co pamiętam z gwarancji serwis "bydlaków" jest w miejscu instalacji :) (ale mogę się mylić)