anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

EX401/402 przykładowe ustawienia obrazu

traja-----
Początkujący

EX401/402 przykładowe ustawienia obrazu

Jakie ustawienia obrazu są najbardziej odpowiednie do tej wersji. Szukałem i albo źle szukałem albo ich nie ma. Proszę o podanie optymalnych wartości i jak to możliwe o wyjaśnienie co oznaczają np.EPEG NR i co tam ustawiać.

Edytowano 29.11.2010
Sprecyzowano tytuł.
Zimny.

23 ODPOW. 23
spolwalter1nlhke
Początkujący

A co z eco?
Kupiłem nie dawno 37ex402 i nadal bawię się z ustawieniami. Planuję również wypróbować ustawienia proponowane przez kolegów. Zastanawia mnie to , że nikt nie używa trybu eco.
Czy dlatego , że obraz jest ciemniejszy więc wymaga większego podkręcenia innych parametrów (a to związane może być z trwałością sprzętu ) ?
Pozdro!

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
tryby "ECO" każdy powinien dopasować do swoich oczekiwań. Zmiany trybów ECO przede wszystkim mają wpływ na zużycie energii. Nie pisałem o tym w ustawieniach obrazu, ponieważ oszczędzanie każdy powinien dostosować do swoich potrzeb i oczekiwań. Jeśli włączymy tryb ECO i obraz ściemnieje, wtedy możemy go rozjaśnić ustawieniami jasności - jednak oszczędzanie energii będzie mniejsze.
Co do zużycia sprzętu, raczej nie ma to większego wpływu.

spolwalter1nlhke
Początkujący

Witam i dziękuję za odpowiedż.
Co do osobistych oczekiwań to pewnie tak jest. Mnie męczy jednak coś jeszcze. Znajomek ma kdl40ex, włączone eco, pozostałe ustawienia na ok 50% i twierdzi , że najbardziej podoba mu się to , że "ekran tak jasno świeci " ( nie mam powodu by mu nie wierzyć). Ja mam ust. tryb standardowy , podświetlenie 6 , kontrast 67 , jasność 50 , ale obraz wydaje mi się za ciemny.
Wiem że mogę podkręcić parametry ale jaki to ma wpływ na trwałość sprzętu (tzw. wypalenie) ?
A może ten typ tak ma ? (chodzi mi o telewizor , a nie o siebie ) ;

DaltonMcmickle
Początkujący

i like it.
thanks for sharing...